Okamura rozjel divadlo: „Babiši, nesnáší tě, odstup.“ A pak navrhl něco nového

06.01.2023 11:25

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura v debatě pořadu 360° na CNN Prima NEWS k prezidentským volbám uvedl, že prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO), který stojí před soudem kvůli dotaci na Čapí hnízdo, by měl z voleb úplně odstoupit. Právě Babiš bude zřejmě soutěžit o voliče s kandidátem SPD Jaroslav Baštou.

Okamura rozjel divadlo: „Babiši, nesnáší tě, odstup.“ A pak navrhl něco nového
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Tomio Okamura v pořadu souhlasil s názorem, že by měl bývalý premiér Andrej Babiš odstoupit z prezidentské kandidatury alespoň do vynesení rozsudku. Po chvíli ale navrhnul daleko razantnější řešení. „Nejlepší by bylo, kdyby Andrej Babiš skutečně odstoupil z voleb a podpořil Baštu. Babiš nemá šanci ve druhém kole. Podle všech průzkumů vychází, že ho nesnáší 70 procent voličů,“ prohlásil předseda SPD v pořadu pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Podle některých politologů začíná být Jaroslav Bašta pro Babiše hrozbou. V prezidentské superdebatě TV Prima tento týden drtivě zvítězil Jaroslav Bašta. Podle hlasů jak z webové ankety, tak i z SMS zpráv diváků zvítězil Jaroslav Bašta s počtem 47,37 % hlasů. V debatě se spolu utkali Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Josef Středula a Tomáš Zima.

Není vyloučené, že se někteří voliči SPD skutečně nakonec už v prvním kole přikloní k Andreji Babišovi (ANO) kvůli jeho kritice vlády. Naopak se objevují spekulace nad tím, že by Bašta mohl odebírat potenciální voliče Andreje Babiše. Jejich hlasy by pak teoreticky mohly zase Babišovi chybět k postupu do druhého kola.

Okamura v tomto týdnu také kritizoval Babišovo hnutí ANO, že se „spolčilo s Fialovou vládou a společně si prohlasovali výcvik čtyř tisíc ukrajinských vojáků za naši miliardu korun na území ČR“.

Zároveň Babišovi vyčítá, že odmítl referendum o vystoupení ČR z EU, hlasoval pro přijímání afghánských migrantů do ČR a na základě toho tady již jsou. I to, že hnutí ANO nám minulý měsíc odmítlo připojit podpisy na hlasování o nedůvěře vládě, se kterou má podle Okamury „evidentní dohodu“.

„Toto vše je v zásadním rozporu s postoji SPD a potvrzuje se, že Jaroslav Bašta je jediným vlasteneckým kandidátem,“ uvedl Okamura na svém facebooku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Volím pouze pana Babiše, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZasypal 1 , 06.01.2023 11:39:08
a nikoho jiného! Nebudu volit starýho Baštu který bude mít stěží 3%. Konečná komunistka měla před volbami do senátu v TV debatě 52% a přesto KSČM nepostoupili a o tom to je!

|  8 |  4

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…