Okamurův vysněný dům? Takto to nakonec dopadlo

15.04.2014 8:08

Šéf Úsvitu Tomio Okamura má důvod k radosti. Svůj „rourový dům“ podle deníku Blesk nakonec snižovat nemusí. Původně to po něm chtěla radnice Prahy 6, ale nakonec jí stačí sešikmení střech tubusů, aby bylo zřejmé, že jde o podkroví.

Okamurův vysněný dům? Takto to nakonec dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tomio Okamura se prý nemůže dočkat svého nového obydlí. Bulvár píše, že dům v podobě stojících tubusů mu navrhl světoznámý švýcarský architekt Christian Kerez. Radnice Prahy 6 však nechtěla povolit jeho stavbu s tím, že tubusy jsou příliš vysoké a Tomio Okamura se chystal snižovat jejich výšku.

Podle informací Blesku nyní stačí, když sešikmí střechy tubusů a bude tak prý jasné, že jde o podkroví a nikoli o celé patro. Okamura však přijde o několik teras, které měly roury jeho domu korunovat.

„Bylo mi oznámeno, že stačí, když střechy tubusů budou mít určitý sklon, aby bylo patrné, že nejde o patro, ale o podkroví,“ potvrdil Blesku Okamura.

Šest obýváků a osm ložnic

Vysněný dům by měl prý stát v pražském Břevnově už tento rok. K jeho budoucí podobě se nyní na svých stránkách prý vyjadřují také členové sdružení Tejnka. Jde o občanskou iniciativu starého Břevnova. „Ten pozemek znám dost obře, je dost malý na takovou stavbu. Nemluvě o tom, že je tam postaven jeden slátanější dům než druhý, takže i sebeúžasnější dům tam bude vypadat spíš jako pěst na oko. Zajímavě vypadající dům na nevhodném pozemku v nevhodné lokalitě,“ zní jeden z názorů na připravovanou stavbu.

Blesk přikládá i obrázek architektonického návrhu, kde popisuje jeho parametry. Jedná se o dům poskládaný z několika vztyčených rour různých výšek a průměrů. Maximálně 12,5metrová výše a sedmnáctimetrová šíře stavby by měla podle bulváru obsahovat 20 tubusů. V nich pak budou 4 podlaží, 5 míst v garáži a 3 samostatné byty s celkovou plochou 431 metrů čtverečních. Na takový dům od slavného architekta je prý potřeba 20 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…