Omluva Ludvíku Hovorkovi: Nepodílel se na rozhodnutí soudu o zrušení karanténních opatření

24.04.2020 15:47

Bývalý poslanec KDU- ČSL Ludvík Hovorka se ohradil proti tomu, aby byl jakkoliv spojován s rozhodnutím soudu, kterým byla zrušena některá opatření ministra Adama Vojtěcha proti pandemii koronaviru. Mělo se tak stát v textu ParlamentníchListů.cz. ParlamentníListy.cz se panu Ludvíku Hovorkovi omlouvají.

Omluva Ludvíku Hovorkovi: Nepodílel se na rozhodnutí soudu o zrušení karanténních opatření
Foto: Archiv LH
Popisek: Ludvík Hovorka

Od čtvrtka je nejdiskutovanějším veřejným tématem v České republice rozhodnutí Městského soudu v Praze, kterým bylo zrušeno několik rozhodnutí ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, jimiž byla provedena karanténní opatření proti pandemii koronaviru.

ParlamentníListy.cz při zjišťování informací o pozadí rozhodnutí soudu oslovily také svůj zdroj blízký vedení KDU- ČSL, který zmínil, že lidé, kteří za zrušením stojí, měli být velmi blízcí právě vedení této parlamentní strany. Jde především o soudce Štěpána Výborného, který je mladším bratrem Marka Výborného, poslance a do loňského listopadu předsedy KDU- ČSL.

Žalobu k Městskému soudu v Praze podal právník, který v minulosti působil jako asistent poslance KDU- ČSL Ludvíka Hovorky. Tuto funkci vykonával po celé volební období 2013- 2017. Po dalších volbách už se Hovorka do Poslanecké sněmovny nedostal.

Dalším Hovorkovým asistentem byl (v jiné době) jiný právník. Ten se později stal soudcem a působí na správním úseku Městského soudu v Praze. A to ve stejném senátu, jako doktor Výborný. A tento jurista jako soudce o žalobě rozhodoval.

ParlamentníListy.cz v textu netvrdily, že by bývalý poslanec Ludvík Hovorka do rozhodnutí soudu jakkoliv aktivně zasahoval, nebo byl s případem osobně aktivně spojen. Pouze jsme zmínili, že v jeho okolí vznikly vazby, které mohly být využity k ovlivnění rozhodnutí.

Přesto uznáváme, že informace zveřejněné v článku, za kterými si stojíme a které jsou z větší části z veřejných zdrojů, mohly vzbudit dojem, že byl do vazeb a událostí nějakým způsobem zapojen. Proto jsme se rozhodli zmíněný text z webu stáhnout.

Panu Ludvíku Hovorkovi se omlouváme, nebylo naším záměrem jej jakkoliv poškodit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…