Ondřej Hejma šokoval: Babiš spadne pod stůl. A nejen on

04.03.2019 12:30

Ondřej Hejma opět hodnotil události posledních dní na XTV v pořadu Podtrženo, sečteno. Nováková, Polsko, prostituce, Hejma hodnotil vše, co mu Xaver Veselý předhodil. Nováková je podle něj oběť titulků, ale data by podle něj měla být zdarma. Přenos dat je prý lidským právem. Toto vyjádření jistě zaujme premiéra Babiše, který se snaží ceny dat snížit – nikoliv však na nulu.

Ondřej Hejma šokoval: Babiš spadne pod stůl. A nejen on
Foto: Vít Hassan
Popisek: Ondřej Hejma

Jako první přišla na řadu ministryně Nováková a její nešťastné vyjádření o mobilních datech. Hejma tvrdil, že Nováková byla obětí titulkové zkratky a její myšlenka není úplně nelogická, ale ceny dat jsou prostě vysoko. Přenos dat by podle něj už měl být lidským právem. „Je to prostě věc, kterou člověk potřebuje k životu jako vodu, vzduch. Bez přenosu dat neuděláte nic,“ tvrdí Ondřej Hejma.

Anketa

Propukla krize v SPD. Na čí straně stojíte?

hlasovalo: 5443 lidí

Druhý chod byly polské potraviny a zákaz kontrol od Evropské komise. Podle Hejmy už se zde začíná rýsovat kampaň proti polským potravinám, takže Poláci „šli žalovat do Bruselu“ a jako větší země si prosadili svou. „Je to lehounká účelovka kampaňovitého typu,“ okomentoval Hejma kauzu, i když uznal, že polská kontrola potravin není úplně na výši.

Zatřetí se Xaver Veselý věnoval poslanci Michálkovi a jeho návrhu na legalizaci prostituce. „To je budovatel,“ zhodnotil chování Michálka novinář. „Já to znám, to je ta typická pokrokářská levice, která to všechno zreguluje, zařadí do škatulek a tak dále. Je to neuvěřitelný pokrytectví a nesmysl, co tady Piráti navrhujou,“ dodal Hejma s tím, že Piráti většinou moc chyb nedělají, ale tady se o jednu takovou jedná. Podle něj to navíc dává špatný příklad mladé generaci. „Nechoďte do školy. Neučte se. Proč byste soustružili celej život? Roztáhnout nohy a jedem, hotovo,“ popisuje poselství návrhu „soudruhů Pirátů“.

Dále se věnoval Hejma Trumpovu summitu s Kim Čong-unem. Zajímavé je podle něj to, že summit byl prohlašovaný za velkou událost, ze které nakonec nebylo vůbec nic. „Poměry na týhle planetě se měněj a ty doby, kdy o všem rozhodovala Amerika, jsou dávno pryč. Ti hráči jsou teď dva, možná i tři,“ prohlásil Hejma s tím, že právě s Ruskem a Čínou hraje Donald Trump „ten mariáš“. Akorát tento boj probíhá přes obchodní války a sankce a teprve potom, když se zjistí, jak je kdo silný, tak dojde k dohodě podobné Jaltské konferenci.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…