Ondřej Neff pochybuje o Kellerovi, říká však: ČSSD může být důležitá. V boji proti rusifikaci Česka

02.05.2014 10:44

Publicista a spisovatel Ondřej Neff hodnotí prvomájové vystoupení premiéra Bohuslava Sobotky s projevem shrnujícím sto dnů jeho vlády. Sociolog Jan Keller, nasazený jako lídr ČSSD do eurovoleb, je prý ztvárnění nesplnitelného slibu. Jeho přebývání v poslaneckém křesle totiž prý nezlepší kvalitu potravin ani o jeden vitamin a nezíská ani jedno pracovní místo pro českého dělníka.

Ondřej Neff pochybuje o Kellerovi, říká však: ČSSD může být důležitá. V boji proti rusifikaci Česka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Neff Sobotkův prvomájový projev hodnotí jako samochvalný. Sobotkovy úspěchy se podle publicisty týkají především provozních vládních záležitostí. Připomíná tak střet s Andrejem Babišem nebo Zemanův lánský puč, který Sobotka ustál. „Stalo se, že malý David přemohl Goliáše, bezvýrazný politik připomínající zjevem Hurvínka porazil muže, jehož chrapounství zaujalo nadpoloviční většinu českých voličů a nadchlo je svým charismatem,“ píše Neff.

Ondřej Neff se nejvíce pozastavuje u slibů sociální demokracie. Konkrétně u sociologa Jana Kellera, kterého ČSSD nasadila jako svého lídra do eurovoleb. Na jeho podporu prý strana polepila republiku billboardy – v tradici strany – s nesplnitelnými sliby. „Jan Keller v europarlamentu nevyčaruje ani jedno pracovní místo pro českého dělníka. Jeho přebývání v poslaneckém křesle nezlepší kvalitu potravin ani o jeden vitamin,“ píše Neff.

Podle spisovatele je ale dobře, že sociální demokracie svého člověka tak vehementně prosazuje, a také je dobře vybízet voliče, aby k eurovolbám vůbec šli.

„Nacionalistické, izolacionistické a ve výsledku proruské síly nabývají na nových a nových pozicích a tak se může stát, že právě sociální demokracie se stane hlavním obráncem proti snahám o rusifikaci, elegantněji se tomu říká finlandizace, naší země,“ uzavírá Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…