Ondřej Neff se vysmál senátorům Hilšerovi, Dienstbierovi i Láskovi. Kvůli Lipovské

08.02.2020 12:50

Devatenáct senátorů v čele s Markem Hilšerem a Jiřím Dienstbirem (ČSSD) se pokusilo upálit brněnskou ekonomku Hanu Lipovskou, obrazně řečeno. Tak to alespoň vidí publicista Ondřej Neff, který se senátorům vysmál. Chtěl vědět, jak o sobě mohou tvrdit, že jsou demokraté, když dopředu kádrují, kdo smí, a kdo nesmí mluvit do hospodaření České televize.

Ondřej Neff se vysmál senátorům Hilšerovi, Dienstbierovi i Láskovi. Kvůli Lipovské
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Devatenáct senátorů napsalo České biskupské konferenci, aby stáhla nominaci brněnské ekonomky Hany Lipovské.

Naposledy se vyjádřila kriticky k Milionu chvilek pro demokracii a před tím hájila V4, odmítala euro a odmítla mýtus o čecháčkovství – to je přece dostatečný důvod, proč ji upálit! Polínka na hranici se našla snadno a nezbylo než najít sirky. Ty se nabídly samy sebou, byl to ten pochybovačný výrok o smyslu České televize,“ napsal Neff.

Ale neuspěli. Podle Ondřeje Neffa  je to dobře, protože ekonomka může dohlédnout na hospodaření České televize a stát proti těm, kteří by snad chtěli nad možným plýtváním přivírat oči.

Počínání senátorů bylo Neffovi k smíchu a nechápe, jak ve jménu demokracie mohli demokracii vlastně pošlapávat, když chtěli rozhodovat o tom, kdo smí, a kdo už nesmí ve svobodné demokratické společnosti kandidovat. Ukázalo se však, že naštěstí kandidovat smí.

„Pánové Dienstbier, Hilšer a další se pokusili předběžně kádrovat a apriorně vylučovat. Nejkomičtější na jejich postoji jsou jejich fráze o demokracii a svobodě slova. Oni naprosto otevřeně a jednoznačně ostrakizují odborně kvalifikovanou osobu za její názory a ohánějí se při tom demokracií a svobodou. Tak tohle dokáže jenom liberální demokrat. Naštěstí zvítězila demokracie, tedy autonomní a neovlivněný soud pověřeného orgánu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…