Opilý kandidát ODS vzdal boj o Senát

11.08.2022 13:25

Kandidát ODS na senátora v obvodu Ústí nad Orlicí Josef Kopecký se vzdal kandidatury. Řídil auto pod vlivem alkoholu, uvedl na facebooku. Dodal, že kdyby se nevzdal kandidatury, mohl by ohrozit ODS. Vzhledem k tomu, že už je po registraci kandidátních listin, nemůže jeho strana nominovat nového kandidáta.

Opilý kandidát ODS vzdal boj o Senát
Foto: FCB J. Kopeckého
Popisek: Josef Kopecký

„Po několika měsících kampaně jsem se rozhodl vzdát se kandidatury z osobních důvodů. Tím důvodem je prostý fakt, že na konci minulého týdne jsem udělal naprostou hloupost a sedl si za volant po požití několika piv. Bylo to na kratinkou vzdálenost, v noci na prázdné ulici, neboural jsem, nikoho jsem neohrozil. I tak je to ale neomluvitelné,“ uvedl na svém facebookovém profilu.

Kopecký je místostarostou České Třebové. V senátních volbách se měl postavit starostovi Letohradu Petru Fialovi, který je společným kandidátem KDU-ČSL a politického hnutí Společně pro kraj, v němž je zastoupena ČSSD. ANO nominovalo do senátních voleb okresního místopředsedu hnutí Stanislava Ešnera.

„Netuším, jak bude v mé věci rozhodnuto, jestli budu bez řidičáku půl roku, nebo jak dlouho. Přišlo mi to ale fér, byl by to podvod na voliče, abych to neřekl a mlžil,“ řekl ČTK Kopecký. O tom, že by se vzdal funkce místostarosty, neuvažuje, protože už v září se konají komunální volby. Kandiduje za ODS na čtvrtém místě.

Podle Radomíry Hájkové, vedoucí kanceláře tajemníka radnice v Ústí nad Orlicí, která kandidáty do senátních voleb registruje, již Kopeckého nemůže ODS nahradit někým jiným. „Je už po registraci přihlášek ke kandidatuře. Budou vytištěny hlasovací lístky i s jeho jménem, ale ve všech hlasovacích místnostech bude vyvěšeno jeho prohlášení o vzdání se kandidatury,“ řekla ČTK Hájková. Pokud by někdo Kopeckého volil, k jeho hlasu se nebude přihlížet.

Na Orlickoústecku před šesti lety zvítězil Petr Šilar (KDU-ČSL) nad advokátem Janem Lipavským (ANO). V Senátu nyní končí druhé volební období, znovu již kandidovat nechce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…