Opisujete náš program, obviňují se strany. Všechny navzájem

03.09.2021 7:34

S koncem prázdnin odstartovala horká fáze volební kampaně a spolu s ní dramaticky narůstá i rivalita lídrů stran a hnutí, kteří jdou do boje o Poslaneckou sněmovnu. Svou rétoriku vůči sobě vyostřují především po zveřejnění svých programů – navzájem se obviňují, která strana od koho co okopírovala, píše server Echo24.cz.

Opisujete náš program, obviňují se strany. Všechny navzájem
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš v předvolební debatě na CNN Prima News.

Zatím nejzajímavější názorovou přestřelku přinesla v týdnu debata na CNN Prima News. V ní se premiér Andrej Babiš pustil do šéfa Pirátů Bartoše za to, že jeho strana opsala program v oblasti školství od současného šéfa resortu Roberta Plagy (za ANO). „Máme jasnou vizi, kterou Piráti opsali. Pro ně je Plaga výborný ministr,“ prohlásil premiér.

Bartoš se vzápětí Babišovi vysmál: „ANO nemá program,“ upozornil. „Plagu chtěl vyhodit,“ vstoupil do diskuse také Jurečka. Hnutí ANO představilo svůj program až ve čtvrtek během zahájení kampaně, slibuje v něm celou řadu věcí od vyšších důchodů, přes ochranu české krajiny až po lithium.

Naopak předseda vládní ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček zase obviňuje hnutí ANO, že vykradlo program sociálních demokratů. „Teď už chápeme, proč ANO čekalo s programem až do 2. září. Originál totiž najdete na http://cssd.cz,“ napsal na sociální síťi Twitter.

 

 

Z programu hnutí ANO si pak doslova střílí koalice SPOLU: „Všem je jasné, co bude hájit premiér Andrej Babiš do roztrhání těla. Lepší životní podmínky pro české občany to rozhodně nebudou,“ uvedla koalice, která převzala nové heslo kampaně hnutí ANO „až do roztrhání těla“ a vytvořila parodující letáčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…