Oportunistický kariérista Petr Pavel. Kalousek má jiného favorita

23.06.2022 11:21 | Ze sítí

Přímá volba prezidenta republiky bude s postupujícím časem na sebe poutat čím dál větší pozornost. Ví to i nestor české politiky a bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten si občas vloží na svůj twitter glosu či úvahu, která na tuto volbu odkazuje. Málokdy to zůstane bez povšimnutí. Stejně tak se stalo, když zkusil porovnat dva z možných kandidátů na prezidenta – Pavla Fischera a Petra Pavla.

Oportunistický kariérista Petr Pavel. Kalousek má jiného favorita
Foto: Hana Brožková
Popisek: Miroslav Kalousek

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

„Dnešní diskuse na twitteru přinesla zajímavou otázku: Je větším handicapem být konzervativní věřící křesťan jako Pavel Fischer, nebo být oportunistickým kariéristou, špičkovým vojenským odborníkem pro každý režim jako Petr Pavel? Naše vlastní volba nám odpoví na otázku, co jsme za,“ nenechal podle některých diskutujících Kalousek nikoho na pochybách, kdo z obou jmenovaných má jeho sympatie.

„Brutálně demagogická a zároveň přímočaře návodná otázka... Ale kdo jsme my, abychom mluvili za Vaše vlastní svědomí... Nikomu nic nepředhazuji. Konstatuji,“ reagoval právě s odkazem na vyznění položené otázky jeden z diskutérů.

 

„Mám Vás rád, ale předhazovat Pavlovi jeho minulost je stejné chucpe, jako zmiňovat, jak jste chtěl v čele KDU vládnout s Grebeníčkovými komunisty. Všichni děláme chyby,“ připomněl Kalouskovi minulost další diskutující.

„Nikomu nic nepředhazuji. Kladu otázku, co je větším handicapem. Odpovězte si sám. Kdo jsem já, abych mluvil za Vaše vlastní svědomí,“ nedal se ale Miroslav Kalousek.

„To je opravdu demagogicky položená otázka. Nestydíte se ani trošku?“ ptá se i další přispěvatel.

„Naše země nemůže mít v čele zelenej mozek a už vůbec né s komoušskou minulostí. Musíme se od toho rudýho hnusu už navždy distancovat. Fakt mě napadá jen ten Středula, jako normální volba,“ rozšířil další diskutér okruh kandidátů.

 

Svůj názor připojil i šéfredaktor serveru Fórum24 Pavel Šafr.

„Bolševismus naučil lidi, že oportunistický kariérista je pohodový a pokrokový soudruh. Konzervativní věřící je nepřítel lidu a exponent reakce,“ myslí si Šafr.

„Jako ateista jsem pro Pavla. Náboženství mi přijde v dnešní době spíš takový anachronismus, resp. jestli je někdo věřící nebo ne, nemá podle mne žádnou hodnotu pro mě osobně. Asi mi nevadí ani Fischer, ale upřímně – proti Babišovi má větší šanci Pavel,“ byl v diskusi zmíněn i další potenciální kandidát na prezidenta.

 

Svůj názor, s trochou nadsázky přidal i přispěvatel, který situci zhodnotil po svém: „Realita přímé volby je neúprosná. V prvním kole dám hlas panu Fischerovi. Ve druhém kole panu Pavlovi a v televizi budu sledovat inauguraci Babiše.“

Dodejme, že prezidentské volby se uskuteční začátkem příštího roku a zatím je ve hře zhruba dvacet dalších potenciálních kandidátů na tento úřad.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…