Opozice se ve sněmovně hádá navzájem, ČSSD řeší, zda je Babák sklerotik

18.09.2012 16:25

Do sporu se dnes při jednání sněmovny dostali poslanci opozičních ČSSD a Věcí veřejných. Poslanec VV Michal Babák kritizoval sociální demokraty za neúčast na jednání rozpočtového výboru, který zamítl jeho návrh na ponechání současných sazeb daně z přidané hodnoty i pro příští rok.

Opozice se ve sněmovně hádá navzájem, ČSSD řeší, zda je Babák sklerotik
Foto: VV
Popisek: Poslanec Michal Babák

Předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc reagoval návrhem, aby Sněmovna v souvislosti se zvyšováním daně jednala o Babákově ztrátě paměti. 

Babák poznamenal, že od příštího roku hrozí jednotná daň z přidané hodnoty 17,5 procenta, což podle něho zdraží potraviny. Tím, že na dnešním jednání výboru chybělo několik sociálních demokratů, k tomu podle něho přispěla i ČSSD. „Tohleto nepochopím. Doufám, že zde nejde o nějakou výměnu, o nějaký handl mezi sociální demokracií a koalicí,“ uvedl Babák.
    
Tejc reagoval tím, že navrhl zařadit na program schůze bod s názvem „Ztráta paměti poslance Babáka“. Zdůraznil, že když ČSSD odcházela od vlády, byla daň na potraviny pětiprocentní a sociální demokraté nikdy nehlasovali pro její zvýšení - na rozdíl od poslanců VV včetně Babáka v době, kdy VV byly koaliční stranou. „Z tohoto se skutečně nevykecáte, i kdybyste byl čaroděj, a to skutečně nejste,“ řekl Tejc na Babákovu adresu.

Vystoupení šéfa poslanců ČSSD podnítilo další návrhy, které předložil Vít Bárta (VV). Chtěl, aby sněmovna rozebrala někdejší předvolební slib ČSSD o zavedení 13. důchodu a aby sociální demokraté vysvětlili svůj postoj k možné jedné sazbě daně z přidané hodnoty od příštího roku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…