Opozice si opět nevidí na šičku nosu, myslí si politička ANO

22.01.2021 9:04

Opozice ve Sněmovně kritizovala postup vlády při současné epidemii koronaviru, nelíbí se jí neustále prodlužování nouzového stavu či podle nich pomalé očkování. Podle šéfa ODS Petra Fialy je zdůvodnění nutnosti dalšího prodloužení nouzového stavu, který trvá již 176 dní, nepřiměřené a nepřijatelné. Žádost o jeho prodloužení nepodpořili ani KDU-ČSL, TOP 09 nebo SPD. To zvedlo ze židle poslankyni ANO Barboru Kořanovou, podle které si opozice nevidí na špičku nosu.

Opozice si opět nevidí na šičku nosu, myslí si politička ANO
Foto: Screen Xtv
Popisek: Poslankyně Barbora Kořanová v pořadu Luboše Xavera Veselého

„Opoziční strany se opět pustily do vlády. Kritizují centrální registrační systém očkování, který podle nich nefunguje. Za první čtyři dny se zaregistrovalo 170 000 občanů starších 80 let, tedy nějakých 40 procent. To mi nepřijde jako znak neúspěchu,“ míní Kořanová. 
 
„Opozice už nám v historii předvedla, jak moc to s digitalizací myslí vážně. Několik jejich počinů Vám ráda představím,“ dodala a následně uvedla seznam projektů, které se nepovedly. 
 
Například jde o IZIP, elektronickou zdravotní knížku z dílny ODS. Projekt, který nikdy nebyl spuštěn, stál Českou republiku 1,8 miliard korun. 
 
 
Dále šlo o Centrální registr administrativních budov, vytvořen za vlády Petra Nečase. „Občané za něj zaplatili 1,5 miliardy korun, ve skutečnosti šlo jen o lepší elektronickou tabulku,“ upřesnila Kořanová.
 
Jako další projektu uvedla sKartu, projekt Jaromíra Drábka z TOP 09. „sKarta měla být platební kartou, která byla v České republice zavedena jako identifikační průkaz pro osoby, kterým jsou vypláceny sociální dávky. Českou republiku vyšel na 2,5 miliardy. Systém byl zrušen v roce 2014 a nikdy nebyl plně funkční,“ uvedla k sKartě. 
 
„Je to současná vláda a současná Sněmovna, kdo udělaly pro digitalizaci v České republice nejvíce. Připravili jsme funkční projekty a legislativu, na rozdíl od jiných,“ dodala na závěr poslankyně Kořanová.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…