Ošklivé, až intimní podrobnosti: Daňový poplatníku, takto se prý chovala Jana Nagyová za tvé peníze na Úřadu vlády

09.03.2015 13:02

Jako neomezenou vládkyni Úřadu vlády popsala dnes svědkyně Alena Hegerová u soudu Janu Nečasovou, dříve Nagyovou. Hegerová vypovídala u soudu, který řeší údajné zneužití Vojenského zpravodajství právě Janou Nečasovou. Informoval o tom server Idnes.cz.

Ošklivé, až intimní podrobnosti: Daňový poplatníku, takto se prý chovala Jana Nagyová za tvé peníze na Úřadu vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Hegerová má na Úřadu vlády na starosti správu Hrzánského paláce, dříve měla na starosti také Kramářovu vilu. I když Jana Nečasová nebyla její přímou nadřízenou, úkolovala ji, musela prý být čtyřiadvacet hodin k dispozici. „Příkazy dávala paní ředitelka Nagyová a nikdo si nedovolil říci, že to tak nebude,“ vysvětlila svědkyně situaci na úřadu.

Prý pro Nečasovou vyřizovala i soukromé věci. „Pralo se jí, chodilo se jí uklízet domů. Cokoli potřebovaly její dcery v domácnostech, tak se tam jezdilo,“ uvedla.

Hegerová rovněž vypověděla, že měla indicie o sledování. Ty se jí potvrdily, když si ji Jana Nečasová a ředitel úřadu Lubomír Poul pozvali spolu s řidičem útvaru Jiřím Pertlem a ukázali jim fotky, z nichž vyvozovali, že zneužili služební auto. „Řekla jsem, že to bylo na příkaz paní ředitelky a stalo se to proto, že jsem musela být čtyřiadvacet hodin k dispozici,“ řekla svědkyně.

Nečasová předvedla hysterický záchvat

Jak Pertl u soudu vypověděl, Nečasová pak předvedla hysterický záchvat, kdy měla předem připravenou sklenici s vodou a prášek. Nakonec odešla. Ředitel Poul pak prý oba propustil z kanceláře se slovy: „Kajte se“.

O fotkách ze sledování Poul podle svědků řekl, že je získali od novinářů a stálo je to sto tisíc korun. Hegerová stále netuší, proč je Nečasová nechala sledovat. „Ani nevím proč, nějaká žárlivost, nenávist, prostě nechtěla, abych tam nadále dělala,“ řekla svědkyně.

Řidič úřadu Jiří Pertl k tomu vypovídal obdobně. „Hledali něco, za co by nás mohli vyhodit,“ uvedl. Jako motiv vidí jejich vztah. „Paní Nečasová chtěla premiéra, ale nedařilo se jí to a zřejmě jí vadilo, že my vztah máme,“ uvedl. Rovněž řekl, že věděli na nadřízené spoustu věcí. Toho se podle něj Nečasová a Poul báli, přestože podle Pertla byli on i Hegerová velmi loajální zaměstnanci.

Nagyová mluvila o Nečasové vulgárně

Hegerová také uvedla, že s ní její nadřízená mluvila i o Radce Nečasové. „Ani bych ta slova nechtěla prezentovat, byla vulgární. Ležela jí v žaludku, ta nenávist tam prostě byla,“ prohlásila Hegerová s tím, že Jana Nečasová chtěla jako žena odloučit od premiéra jeho stávající manželku.

Podle svědkyně se Jana Nečasová svěřila i s tím, že Radku Nečasovou nechala sledovat, zda nemá milence. Podle Hegerové si dříve říkaly i osobní věci, než se jejich vztah změnil.

Celý text je ZDE


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…