Ostrava spustila pocitovou mapu horka

09.08.2017 15:15

Aby byla Ostrava příjemným a bezpečným místem pro život všech generací například i během vysokých teplot, která s sebou přináší vlny veder, nechává město zpracovat takzvanou Adaptační strategii na změnu klimatu.

Ostrava spustila pocitovou mapu horka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Industriální areál Dolní oblasti Vítkovice

V souvislosti s přípravou této strategie spustila Ostrava pro veřejnost „pocitovou mapu horka“, podobnou jako občané vyplňovali loni v létě v rámci přípravy nového Strategického plánu pod značkou fajnOVA. Do mapy mohou zájemci až do 11. srpna označovat místa, kde v době letního horka tráví nejraději čas, kde se naopak v období veder necítí ve městě příjemně, nebo které místo by v létě doporučili návštěvníků Ostravy.  Mohou také přicházet s konkrétními nápady na zlepšení nebo zpříjemnění míst, která jsou při vysokých teplotách ve městě postižena.

Adaptační strategie bude podrobně popisovat, jak se bude vyvíjet klima v Ostravě do konce století a jaká z toho vyplývají pro město rizika, určí nejvíce problémové lokality a nejvíce ohrožené skupiny obyvatel a hlavně navrhne soubor tzv. adaptačních opatření, která budou těmto rizikům předcházet nebo je zmírňovat. Zpracován bude také přehled typových projektů a navrženy budou pilotní projekty i opatření k realizaci.

Mapu naleznete po kliknutí na obrázek:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Miloš Zeman: Rakušan buď lže, nebo neví. Je otázka, co je horší

17:47 Miloš Zeman: Rakušan buď lže, nebo neví. Je otázka, co je horší

Bývalý prezident Miloš Zeman v pořadu XTV hodnotil uplynulých dvacet let v EU, o které dnes hovoří j…