Ostravský bard Větvička originálně okomentoval rozstříleného íránského generála: ČT chválí, takže...

04.01.2020 20:18

Publicista Ladislav Větvička se svým velmi svérázným způsobem vyjádřil ke smrti velitele íránských elitních jednotek Kuds Kásima Sulejmáního. „Havloidi“ prý „hýkají“ nad smrtí tohoto muže blahem, ale podle Větvičky je asi dobře, že je mrtvý. Řekla to prý i „Česká televíza“.

Ostravský bard Větvička originálně okomentoval rozstříleného íránského generála: ČT chválí, takže...
Foto: Facebook Ladislava Větvičky
Popisek: Ladislav Větvička

Prezident Spojených států Donald Trump se odhodlal k akci, ke které nesáhli jeho předchůdci, a nechal zabít velitele íránských elitních jednotek Kuds Kásima Sulejmáního. Trump oznámil, že Sulejmání nesl odpovědnost za smrt mnoha Američanů v akcích, které jako mocný muž íránského režimu osnoval.

Větvička však přiznal, že Kásima Sulejmáního ani neznal, ale i tak si myslí, že Trump neměl nařídit jeho zabití a to nemělo být na území cizího státu provedeno, protože tím bylo porušeno základní lidské právo Sulejmáního, právo na život.

Ostatně domnivam se, že během zasahu proti temu iranskemu generalovi existuje jeden činitel, o kerem nemože nikdo pochybovat. Nalety a tři rakety z bezpilotniho stroja na cizim uzemi na mezinarodnim letišťu nebyly vyvolane hmotnym zajmem. Jejich povaha byla vylučně humanytarni. To, co tady bylo ve hře, su zakladni principy, lidska prava, kerym byla dana taka pryjoryta, že lidske pravo jedinca je tady naprosto nicotne. Tady prostě všeobecna lidska prava su duležitějši, než jakesik jedno lidske pravo nebo třeba statni suverenyta...“ okomentoval americkou akci publicista na blogu iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…