Ostravští divadelníci ve spolupráci s ČT měli připravovat provokaci proti první dámě. Ubohé a podlé! Vrací Zeman úder

04.11.2016 17:05

Závěrečná tisková konference po třídenní návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Moravskoslezském kraji se uskutečnila ve Frenštátě pod Radhoštěm. Přítomen byl i odcházející hejtman Miroslav Novák (ČSSD), který hlavu státu po celou dobu doprovázel.

Ostravští divadelníci ve spolupráci s ČT měli připravovat provokaci proti první dámě. Ubohé a podlé! Vrací Zeman úder
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě moravskoslezský kraj

„Celé tři dny se nesly v pozitivním duchu. Náměstí byla naplněna až po půdu. A co mě těší, ten dojem, že lidé mají zájem o věci veřejné. Je to dobré znamení. Mnohokrát jsem na těch náměstích říkal, že toto nabíjí člověka optimismem,“ uvedl Novák.

Ten následně zmínil konflikt, ke kterému došlo v první den státní návštěvy, kdy manželka prezidenta Ivana Zemanová šla na oddychové představení do Divadla Petra Bezruče v Ostravě Spalovač mrtvol. Zde však na protest proti hlavě státu například vyvěsili tibetskou vlajku. „Připravovalo se také vystoupení odporu proti prezidentovi, byla vytvořena petice, součástí tohoto divadla v divadle se měla stát i Česká televize. Za místy Ivany Zemanové byla zarezervovaná místa redaktorů České televize. Ivana Zemanová se nakonec rozhodla, že na představení nepůjde, místa byla odrezervovaná a petice zrušena. Považuji za podlé, když jsou do politických sporů zatahováni rodinní příslušníci,“ hřímal Novák.

Zeman následně poděkoval celému týmu Moravskoslezského kraje, který se podílel na organizaci návštěvy, za přípravu. Poté se rozhovořil o situaci v OKD. „Dospěli jsme k shodnému názoru, že by vedení OKD mělo podniknout aktivní právní kroky proti Zdeňku Bakalovi, u něhož existuje podezření, že vytuneloval OKD v řádu desítek miliard korun. Kdyby se alespoň část těchto prostředků podařilo zajistit, byla by sanace snadnější,“ zmínil Zeman.

„Mnoho lidí odmítá nabízenou práci a je zapotřebí, což se už do jisté míry stalo, aby byl přijat zákon, který odsoudí ty, kteří odmítnou nabízenou práci, k existenčnímu minimu,“ řekl také prezident v souvislosti s nezaměstnaností v Moravskoslezském kraji.

Zeman zde také zopakoval informaci, kterou sdělil i při setkání s občany, že důl Frenštát zůstane uzavřen, neboť by jeho obnova vyšla na 20 miliard korun. 

„Co mě však dnes dojalo, bylo to, že se ve Frenštátě dnes spontánně zpívala státní hymna,“ uzavřel Zeman své úvodní slovo.

Následovaly dotazy, které se týkaly například ohlášených změn ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD). „Mám naplánované setkání s panem premiérem v úterý v Lánech. Do té doby se k tomu nebudu vyjadřovat,“ odvětil a neodpustil si anekdotu.

Řeč přišla i na čínské investice. „Ministr financí Andrej Babiš dostane seznam investic na česko-čínském investičním fóru. Nepůjde o 50 miliard korun, jde o 52 miliard korun,“ řekl prezident.

Nechybělo ani prezidentovo vyjádření k ostatním kandidátům, kteří hodlají vstoupit do prezidentské volby za dva roky. „Každý občan České republiky starší 40 let má právo kandidovat,“ uvedla hlava státu. Zeman sám ještě svou kandidaturu nepotvrdil, vyčkává na příští rok.

Závěrem pak Zeman rýpl do České televize, a to právě kvůli divadelnímu představení v Ostravě, které zmiňoval hejtman Novák. „Že je to hloupé, že je to podlé a že je to ubohé, to už řekl pan hejtman. Styďte se,“ zaburácel v závěru. Pracovníci kanceláře prezidenta pak mezi novináře rozdávali důkazní fotodokumentaci, kterou následně mluvčí Jiří Ovčáček zveřejnil i na svém Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…