Osvoboďte Juliana Assange, dostal dopis Donald Trump. Zmíněna Clintonová i Biden

14.12.2020 10:21

„Nadále sledujeme rostoucí pokusy levice a elit očernit Ústavu. Využívají lidová hnutí založená na ideologii, která se snaží vymýtit demokracii, zničit tradiční rodinu, chtějí odstranit naši Bohem danou svobodu, přinést do ulic násilí a pomocí ‚politické korektnosti 'umlčet hlasy, které čelí jejich vlastním. Je čas tuto bažinu úplně vypustit. Nyní máte příležitost to udělat,“ napsal australský poslanec George Christensen končícímu prezidentovi Donaldu Trumpovi. A požádal ho o jednu konkrétní věc.

Osvoboďte Juliana Assange, dostal dopis Donald Trump. Zmíněna Clintonová i Biden
Foto: commons.wikimedia.org
Popisek: Julian Assange

Australský poslanec George Christensen žádá končícího prezidenta USA Donalda Trumpa, aby před svým odchodem z úřadu dal milost Julianu Assangeovi, australskému publicistovi, který stojí za serverem WikiLeaks. Skrze tento server odkryl světu řadu citlivých dat o operacích Spojených států v Iráku, v Jemenu a v dalších zemích.

Anketa

Má ČSSD odejít z vlády?

85%
15%
hlasovalo: 3988 lidí

Ve Spojených státech je za to stíhán podle zákona z roku 1917 o špionáži. Bude-li odsouzen, hrozí mu desítky let za mřížemi.

Podle australského poslance jsou Spojené státy majákem svobody, svobody, kterou ctí i Assange a kterého podle australského poslance pronásledují titíž lidé, kteří se dnes ve Washingtonu snaží prezidentovi ukrást volby.

„Spojené státy americké jsou nejmocnějším národem na Zemi kvůli hodnotám a svobodám, které prosazují,“ napsal australský poslanec v dopise, který adresoval přímo Trumpovi.

Chce-li končící prezident USA udělat něco opravdu prospěšného, měl by podle australského zákonodárce skutečně dát milost Assageovi.

„Nadále sledujeme rostoucí pokusy levice a elit očernit Ústavu. Využívají lidová hnutí založená na ideologii, která se snaží vymýtit demokracii, zničit tradiční rodinu, chtějí odstranit naši Bohem danou svobodu, přinést do ulic násilí a pomocí ‚politické korektnosti 'umlčet hlasy, které čelí jejich vlastním. Je čas tuto bažinu úplně vypustit. Nyní máte příležitost to udělat,“ rozvedl svou myšlenku australský poslanec.

Poté se dovolával svobody slova a svobody médií, kterou podle jeho názoru ctí i Julian Assange a která může působit jako hráz proti tlaku levice.

„Během svého působení v úřadu bývalý prezident Obama a ministerstvo spravedlnosti spustili trestní vyšetřování kauzy WikiLeaks s cílem zaútočit a zničit svobodu projevu. Chtěli potrestat Juliana Assangea, protože se odvážil odhalit pravdu o Hillary Clintonové a korupci v demokratické straně. Včetně Joea Bidena jako viceprezidenta,“ nešetřil australský poslanec kritikou.

Nakonec Trumpovi sdělil. že pokud Assangeovi udělí milost, prokáže tím velkou službu hodnotám svobody a prokáže velkou službu obrovskému množství lidí, kteří teď k Trumpovi vzhlížejí a čekají, zda se zachová správně.

Je však třeba dodat, že masivní volební podvody, které by podpořily Trumpovo či Christensenovo tvrzení o ukradených volbách, se ani před několika soudy nepodařilo doložit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…