Otázky Václava Moravce jsou nej, nej, nej? Tak tady ta čísla sledovanosti máte. ČT je jaksi zapomněla vydat

03.07.2020 15:40

„Je mi ctí být za zenitem s nejsledovanějším a nejcitovanějším diskusním pořadem v zemi,“ napsal před časem moderátor Moravec na svůj facebook. Poznámku o tom, že stále točí stejné hosty, nechal bez komentáře, ale zato vše přetočil do modu boje proti normalizaci: „Povšimněme si prosím, že méně sledované či nesledované pořady a jejich předzenitost normalizátorkám a normalizátorům nevadí,“ upozornil čtenáře. Šlo o reakci na slova poslankyně Kořanové (ANO).

Otázky Václava Moravce jsou nej, nej, nej? Tak tady ta čísla sledovanosti máte. ČT je jaksi zapomněla vydat
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Markéta Pekarová Adamová a Jaroslav Faltýnek před kamerami ČT

Anketa

Líbí se vám zatím kanál CNN Prima News?

3%
91%
hlasovalo: 17213 lidí
Naše redakce se proto rozhodla zjistit, jak na tom debatní dvouhodinovka s Václavem Moravcem ve skutečnosti je. Aktuální data sledovanosti OVM redakci poskytla MÉDEA, a. s., ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. Čísla z neděle 28. června jasně ukazují, že Moravec ve svém stanovisku nechyboval. Jeho pořad je veřejností přijímán velmi pozitivně.

V kategorii 15+ tak minulou neděli Otázky Václava Moravce na ČT1 sledovalo v průměru 151 tisíc diváků, v témže čase si je na zpravodajské stanici ČT24 nenechalo utéct v průměru 208 tisíc diváků. Druhou část OVM na témže kanálu v čase od 13:05 do 14:00 sledovalo v průměru 219 tisíc diváků starších patnácti let. Je tak patrné, že Václav Moravec nemá v tomto ohledu konkurenci.

Pro úplnost dodejme, že nedělní zprávy na Nově sledovalo v průměru 913 tisíc diváků, Primu si zapnulo průměrně 338 tisíc lidí a ČT1 dokonce 686 tisíc. CNN Prima News skončila u průměru 19 tisíc diváků. A necelých padesát tisíc si jich mohli připsat na Barrandově. Bídně dopadl Duel Jaromíra Soukupa, který zaujal průměrně jen 14 tisíc sledujících.

Perlička závěrem.

Že jsou na tom CNN Prima News opravdu zle, ukazuje i jiné srovnání. Popůlnoční repríza OVM totiž přitáhla k obrazovkám ještě víc lidí (průměrně 32 tisíc na ČT24), než kolik jich sledovalo zmíněnou zpravodajskou Primu v jejím hlavním vysílajícím čase.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …