Otevřete Blesk, vybafne Putin. Narozeniny budou letos trochu jiné

07.10.2022 11:29

Ruský prezident Vladimir Putin slaví 70. narozeniny. A deník Blesk u této příležitosti vypočítal 70 hříchů, kterých se tento muž za svůj život dopustil. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov nabídl na Putina zcela jiný pohled.

Otevřete Blesk, vybafne Putin. Narozeniny budou letos trochu jiné
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Hned na prvním místě Blesk zdůraznil, že největším Putinovým hříchem je rozpoutání velké války proti Ukrajině. „S anexí Krymu v roce 2014 své tažení proti Ukrajině začal. O 8 let později spustil invazi,“ uvedl Blesk. Po obsazení Krymu navíc ukradl Ukrajině další 4 území. To je podle listu jeho druhý velký hřích.

Ve spojitosti s tím list konstatoval, že Putin se nezdráhá lhát. Lhal např. o tom, že vojáci, kteří v roce 2014 byli na Krymu, nebyli ruští vojáci. Putin to světu tvrdil mnoho dní. Až jednou ruské vojáky za anexi Krymu vyznamenal. Vedle toho tvrdí, že celá Ukrajina a ukrajinský národ je jedna velká umělá lež, i když pohled do dějin dokazuje něco jiného.

A jako by tento největší hřích sám o sobě nestačil, Putin navíc nechal rozpoutat válku v Gruzii v roce 2008 a k tomu na počátku své cesty do nejvyšších ruských politických pater v Rusku nechal rozpoutat další kolo války v Čečensku.

K tomu Blesk připomněl, že Putin nemá rád Česko. Po odhalení vrbětické kauzy, u které české tajné služby zjistily, že Rusové zavraždili dva české občany, se Česko vedle USA ocitlo na seznamu zemí nepřátelských vůči Ruské federaci.

Putin také rád nechává jiné politiky čekat na svou maličkost a to klidně i mnoho minut, aby dokázal svou chvilkovou převahu nad partnerem v diskusi. Navíc si podle listu nakradl spoustu majetku. I když vlastně není jisté, co všechno ruskému prezidentovi patří.

„Je fintil, je násilník, je sukničkář,“ sepsal Blesk další 3 bod. Vedle toho je podle listu paranoidní a svým počínáním vrhá Rusko zpět do minulosti.

Navíc se prý tváří, že rozumí všemu a vyhrožuje světu použitím jaderné bomby.

K tomu ještě likviduje opozičního politika Alexeje Navalného a nechal zlikvidovat i další své kritiky. Tak to hodnotí Blesk.

Server listu The Moscow Times napsal, že Putinovy 70. narozeniny se vlastně slaví v tichosti, v době války a v době izolace Ruska.

„V minulých letech Putin slavil zahraničními cestami, pěšími túrami po Sibiři s ministrem obrany Sergejem Šojgu nebo hokejovým zápasem celebrit. Tentokrát však Putin své narozeniny stráví v práci - v Petrohradě se zúčastní setkání s hlavami států politického bloku vedeného Ruskem. ... Jediné větší oslavy Putinových narozenin se zřejmě uskuteční v severokavkazské republice Čečensko,“ napsal server s tím, že čečenský vůdce Ramzan Kadyrov hodlá na Putinovu počest uspořádat dostihové závody a otevřít novou halu na judo, kterému holduje i sám Putin. Podle Kadyrova má totiž Rusko velké štěstí, že ho vede právě Putin.

„Národy Ruska mají velké štěstí, že mají takového prezidenta,“ uvedl Kadyrov v úterý v příspěvku v aplikaci pro zasílání zpráv Telegram. „Oslavou 70. výročí našeho prezidenta dáváme celému světu najevo, jak moc si ho vážíme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…