Otočka britské premiérky: Zrušila reformu a vyhodila ministra

14.10.2022 21:03 | Kauza

Britská premiérka Liz Trussová dnes vyměnila ministry financí. Místo Kwasiho Kwartenga bude post šéfa státní kasy zastávat Jeremy Hunt, významná osoba Konzervativní strany. Hunt byl v minulosti také ministrem zahraničí a zdravotnictví. Píše o tom BBC.

Otočka britské premiérky: Zrušila reformu a vyhodila ministra
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Britská vlajka (tzv. Union Jack)

Premiérka Trussová dnes také oznámila, že se již dále nebude snažit zastavit zvýšení daně z příjmů firem, o němž rozhodla předchozí vláda. Slevila tak – alespoň částečně – ze svých kontroverzních ekonomických plánů. Ty britská média nazývají „minirozpočtem“. Zároveň však také oznámila, že je nadále odhodlaná pokračovat v politice ekonomického růstu.

Stále více konzervativních poslanců nicméně projevuje nespokojenost s vedením Trussové. Skupina vysoce postavených konzervativců podle stanice BBC příští týden vystoupí a vyzve premiérku, aby z funkce odstoupila.

„Dnes jsem zajistila ekonomickou stabilitu. Nový ministr Jeremy Hunt sdílí moji vizi nízkých daní a ekonomického růstu. Uvědomujeme si nicméně, že kvůli potížím na trzích musíme tuto vizi naplnit jiným způsobem,“ odpověděla Trussová na novinářský dotaz, zda je jako premiérka po sérii chaotických událostí důvěryhodná.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…