Otrávili Stanislava Grosse? Poslanec ČSSD podává trestní oznámení

17.01.2016 9:29

Byl expremiér z ČSSD Stanislav Gross otráven? Touto otázkou se zabývá bulvární deník Blesk. Jeden z poslanců ČSSD se kvůli tomuto podezření obrátil i na policii. Podle všeho je teoreticky možné, že byl politik otráven těžkými kovy. Takový proces by trval řadu let a jeho počátky mohou sahat až do časů, kdy byl Stanislav Gross premiérem.

Otrávili Stanislava Grosse? Poslanec ČSSD podává trestní oznámení
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Expremiér Stanislav Gross ve své kanceláři

O možnost, zda byl otráven, se zajímal Stanislav Gross krátce před svým skonem. Nechal si udělat analýzu vlasů, ze které vyplynulo, že se v jeho těle nacházel nezvykle vysoký obsah těžkých kovů. „Otrava těžkými kovy se projevuje v organismu velmi pomalu. Třeba i roky. A tak Gross pracoval s hypotézou, zda se ho nepokusil někdo otrávit v době, kdy byl premiérem. Tehdy válčil třeba s lidmi kolem kmotra podsvětí Františka Mrázka,“ poznamenává server Neovlivní.cz.

Blesk.cz přinesl informace o tom, že se okolnostmi smrti expremiéra zabýval i poslanec ČSSD Richard Dolejš, který se obrátil na policii. Strážci zákona podání prověřili, ale posléze odložili, neboť neshledali důvody k zahájení trestního řízení. Bulvární deník navíc dodává, že se Gross obrátil také na jednoho z ředitelů tajných služeb. Zpravodajci ale odmítají informace jakkoli komentovat.

„Na první pohled je úmyslná otrava divokou teorií. Jisté ale je, že se jí Stanislav Gross podle svých přátel seriózně zaobíral, když pátral po příčinách toho, proč onemocněl,“ doplňuje server s odvoláním na jednoho z přátel expremiéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…