Ovčáček nastoupil: Pavel? KSČ. Fremr? KSČ. Zemana komunisté třikrát vyhodili z práce. A je za arciďábla

05.08.2023 21:20 | Monitoring

Bývalý mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček v komentáři na webu Život v Česku píše o české kotlině jako o zemi plné paradoxů. Mezi ně řadí naši snahu patřit na Západ a zároveň zvolení či jmenování lidí s komunistickou minulostí do vysokých funkci, v tomto případě Petra Pavla hlavou státu a Roberta Fremra ústavním soudcem.

Ovčáček nastoupil: Pavel? KSČ. Fremr? KSČ. Zemana komunisté třikrát vyhodili z práce. A je za arciďábla
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Ovčáček

„Prezident Petr Pavel, který byl členem KSČ a kariérním příslušníkem Československé lidové armády, úspěšně navrhl na post ústavního soudce Roberta Fremra, jenž byl členem KSČ a sehrál úlohu v procesu ‚Olšany‘, který zrežírovala StB,“ uvádí Ovčáček. A že přesto zaznívá pochopení s odůvodněním, že si dalším životem oba pánové své „hříchy“ odpracovali a že o nic tak vlastně nejde.

Paradoxem podle Ovčáčka je, že Miloše Zemana komunistický režim za jeho politické postoje třikrát vyhodil z práce. Přesto je nyní líčen za arciďábla, zloducha, nedemokrata. „Důvodem je jeho politika posledních deseti let, kdy v zájmu ekonomické diplomacie navazoval kontakty na Východě,“ podotýká Ovčáček v komentáři na webu Život v Česku.

Anketa

Je Česko světová špička v dopravě a obraně, jak tvrdí premiér Fiala?

2%
98%
hlasovalo: 24676 lidí
„Česko tak představuje pozoruhodnou polévku z jednoho hrnce, eintopf, nebo dort upečený pejskem a kočičkou. Předháníme se v prozápadních heslech a s minulostí si hrajeme tak, jak se to momentálně hodí. Proto máme ‚hodné‘ bývalé komunisty a ‚zlé‘ bývalé komunisty. Součástí je i vzájemné nálepkování na ‚dezoláty‘ a ‚válečníky‘. Západního na tom není nic,“ míní Ovčáček.

„Neuplyne dlouhá doba a vrcholové funkce budou patřit lidem s kořeny kariéry v divokých a krásně svobodných devadesátých letech. A jistě je také čeká kádrování a rýpání v minulosti. Pohoršování nad minulostí kohokoliv nebo přehlížení takové minulosti sice můžeme provozovat donekonečna, nikam ale nepovede,“ dodává Jiří Ovčáček, podle něhož „minulost je třeba umět přijmout a tím pokročit ke změně“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …