Ovčáček varuje před pučem proti prezidentovi. Mediální operace míří na obránce suverenity

07.10.2021 17:34 | Ze sítí

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na svém twitterovém účtu velmi rozhorlil. A to kvůli spekulacím médií ohledně zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana. Podle něj jde o největší útok na demokratický pořádek od února 1948," rozjel se Ovčáček.

Ovčáček varuje před pučem proti prezidentovi. Mediální operace míří na obránce suverenity
Foto: Screen: Facebook TV Prima
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v pořadu Názory bez cenzury internetové televize Prima.

"Cíl dezinformací o prezidentu republiky je průhledný.  Určité politické síly touží na základě lživých tvrzení po volbách zbavit prezidenta republiky pravomocí a ustavit protinárodní vládu. To vše za aktivní pomoci řady novinářů. Je to fakticky pokus o protidemokratický puč," píše Ovčáček v jednom ze svých tweetů, který dnes sdílel znovu.

Připomeňme si realitu, co je cílem zpravodajsko-politicko-mediální operace. Je to největší útok na demokratický pořádek od února 1948. Kdyby tehdy KSČ měla tu možnost, postupovala by stejně vůči dr. Edvardu Benešovi. https://t.co/auL8pSvBsO

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) October 7, 2021

"Připomeňme si realitu, co je cílem zpravodajsko-politicko-mediální operace. Je to největší útok na demokratický pořádek od února 1948. Kdyby tehdy KSČ měla tu možnost, postupovala by stejně vůči dr. Edvardu Benešovi," uvedl. 

Dnes pak jen informoval o tom, že návštěva profesora Miroslava Zavorala u prezidenta v Lánech je plánována. "Tedy žádná senzace se nekoná, milí novináři. Buďte v klidu," napsal Ovčáček.

Návštěva prof. Miroslava Zavorala u pana prezidenta v Lánech je plánována.

Tedy žádná senzace se nekoná, milí novináři. Buďte v klidu.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) October 7, 2021

Svůj názor napsal také k nadcházejícím sněmovním volbám. "Jistě není náhodné, že politici ve střední Evropě, kteří hájí národní zájmy, jsou cílem neutuchajících útoků. Volby jsou proto nesmírně důležité. Můžeme říci ano obraně suverenity," vyjádřil se.

Jistě není náhodné, že politici ve střední Evropě, kteří hájí národní zájmy, jsou cílem neutuchajících útoků.

Volby jsou proto nesmírně důležité.

Můžeme říci ano obraně suverenity.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) October 7, 2021

Zemanův zdravotní stav je v posledních dnech v centru pozornosti kvůli spekulacím o jeho zhoršení. Pražský hrad odmítl tvrzení, že je Zeman ve vážném stavu. V Lánech se podle zástupců Kanceláře prezidenta republiky připravuje na povolební vývoj a na udělování státních vyznamenání 28. října.

Spekulace o prezidentově zdravotním stavu Pražský hrad označil za dezinformace a lži. Deník N a Český rozhlas-Radiožurnál ve středu s odvoláním na sedm důvěryhodných zdrojů uvedly, že Zeman trpí ascitem, tedy hromaděním vody v břiše kvůli problémům s játry. Zdravotní problémy prezidenta s jaterními potížemi spojil i bývalý prezident Václav Klaus. Kancléř Vratislav Mynář ve středu ČTK řekl, že hospitalizace prezidenta není v plánu. Zeman podle něj v pátek odvolí. V neděli pak vystoupí s povolebním hodnocením v diskusním pořadu CNN Prima News.

Hrad se ve středu ohradil proti vyjádření bývalé ministryně pro lidská práva a psychiatričky Džamily Stehlíkové, podle které Zemanovy zdravotní problémy souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou. Zeman ji chce zažalovat a se stížností se chce obrátit také na Českou lékařskou komoru. Stehlíková v reakci vyzvala Pražský hrad, aby vystoupilo lékařské koncilium, které zveřejní informace o zdravotním stavu prezidenta.

Zeman v září strávil osm nocí v Ústřední vojenské nemocnici. Pražský hrad zprvu důvody hospitalizace nekomentoval, později označil prezidentův pobyt v nemocnici za rekondiční. Mluvčí Hradu sdělil, že lékaři prezidenta v prvních dnech podrobili několika vyšetřením, že nenalezli život ohrožující problémy a že zjistili, že trpí mírným vyčerpáním a dehydratací. Proto dostával infuze. Bezprostředně po propuštění pokračoval Zeman ve svém pracovním programu v Lánech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …