P*čo, stará k*ndo, psal ,,inteligentní profesionál" od Pirátů. Důvod? Prý tento

13.06.2022 9:25 | Ze sítí

V reakci na článek novinářky Lenky Klicperové, který se týkal prvního českého padlého dobrovolníka v rámci ukrajinské války, bylo možné přečíst si stovky komentářů různě smýšlejících osob. Některé byly čistě pietní, jiné hodnotily situaci na Ukrajině, další obhajovaly Ukrajince, jiné zase Rusy. Pro ostřejší slova se nechodilo daleko, vše ale v rámci relativně slušné komunikace. Než přišel pirát Jakub Horák, zastupitel MČ Praha 12 a předseda tamní dopravní komise, který nemá nic společného s marketingovým expertem Jakubem Horákem.

P*čo, stará k*ndo, psal ,,inteligentní profesionál" od Pirátů. Důvod? Prý tento
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Ivan Bartoš v Liberci, vlevo od něj poslanec Pirátů Tomáš Martínek, vpravo Marek Förster - předseda krajského sdružení Pirátů a čtyřka kandidátky Pirátů a Starostů v Libereckém kraji

Jak bylo uvedeno, diskuse nebyla jen pietní, ale odehrávala se v rámci nastavení pomyslných mantinelů ostré, ale ne vulgární komunikace. Jeden diskutující se ale vymykal i takto nastavené laťce a jeho chování a používané výrazy byly nejen za hranou jakékoli diskuse, ale i slušného chování.

Překvapivé pak bylo zjištění, že autorem vulgárních komentářů je dokonce veřejně činná osoba, pirátský pražský politik a zastupitel MČ Praha 12 a předseda tamní dopravní komise Jakub Horák.

U jeho profilu na „pirátských" stránkách se dočteme, že „Při plnění svých cílů uplatňuje proaktivní a asertivní přístup. Nebojí se přijmout náročné úkoly. Je nezávislý při prosazování svých myšlenek a nápaditým způsobem dokáže překonávat i obcházet většinu překážek.“

„Už dávno všichni víme, že ty jsi píča, co umí kdákat ty svý sračky na Facebooku,“ napsal třeba tento asertivní politik do zmíněné diskuse.

„Není mu lhostejný osud naší země, městské části či samotné hlavní metropole. Vidí Prahu jako moderní město plné života, kde převažuje zdravý rozum a ne úřednická zvůle,“ píše se dále na jeho profilu.

„Drž prosím tě píču, demente,“ napsal pirát další ze svých příspěvků, když nesouhlasil s uvedeným názorem.

„Angažuje se ve veřejném životě a pro své myšlenky si vybral Piráty, protože jsou nezatíženi minulostí a prezentují se a fungují ne jen jako politická strana, ale především jako živoucí organismus inteligentních a přemýšlejících profesionálů, kteří nejsou ani tak politiky, jako spíše občany, kterým přestalo být jedno, co se děje kolem nich,“ uzavírají Piráti svoje informace o Jakubu Horákovi.

„Kdo se tě na co ptal, ty stará kundo!" napsal dále tento inteligentní a přemýšlivý profesionál.

Zmíněná slova nenechala v klidu ani předsedu druhé nejsilnější opoziční strany Tomia Okamuru (SPD). Ten na svůj facebook napsal: „Média upozornila na způsoby komunikace vysoce postavených politiků vládních Pirátů s občany. Například pirátský radní Prahy 12 Jakub Horák častuje občany na sociálních sítích velmi nevybíravými slovy, není nouze ani o výhrůžky a zastrašování. Podívejte se. To je ta slibovaná změna? Asi ano, ale k horšímu…“

Dodejme, že urážlivé a sprosté komentáře byly ze sociálních sítí odstraněny, ale důkazů, že se tam nacházely, koluje po českém internetu nespočet.

Vyjádření Jakuba Horáka se nám nikde dohledat nepodařilo, k diskusi ale řekl pár slov pro PrahaIN další diskutér, který se do ní zapojil, Jan Čížek: „Šlo o nevinnou diskusi pod příspěvkem fotografky Klicperové o Ukrajině. Pán byl poněkud naspeedovaný a střílel velmi sprosté urážky na všechny přítomné. Ženy zejména. Přijde mi to dost přes čáru, zvláště jedná-li se o veřejně činnou osobu na radnici Prahy 12. Jestliže takoví lidé rozhodují o dopravě na Praze 12, pak se nedivím těm problémům, které Pražané zažívají,“ řekl serveru PrahaIN.cz. Slovo „naspeedovaný“ běžně označuje náladu, kterou má člověk po požití některých nelegálních podpůrných prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…