Padesát milionů za Čapí hnízdo zaplatíme my všichni. Nedá se tomu vyhnout, soudí server

11.08.2017 14:08

Babišovo Čapí hnízdo se prý ještě prodraží. Až bude Česká republika vracet Evropské unii dotaci ve výši necelých padesáti milionů korun, půjde to z kapes všech českých daňových poplatníků. Server Neovlivní.cz nepochybuje o tom, že dotaci budeme muset vrátit. Otázkou jen zůstává, kdy padne kosa na kámen.

Padesát milionů za Čapí hnízdo zaplatíme my všichni. Nedá se tomu vyhnout, soudí server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Evropské dotace nepadají z nebe. Jde o peníze daňových poplatníků EU, kteří část peněz, jež vydělali, posílají do chudších zemí Evropské unie. Ve velkém platí především Němci. Není se tudíž co divit, že Evropská unie požaduje vrácení dotací, pokud existuje důvodné podezření, že tyto dotace nebyly využity podle jasně daných pravidel. Evropská unie ale nemusí čekat na verdikt soudu v té či oné kauze. Stačí jí důvodné podezření na zneužití dotací.

Celý článek naleznete zde

To, že v kauze firmy Čapí hnízdo existuje důvodné podezření na zneužití dotací, potvrdila česká policie už tím, že požádala o vydaní Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání.

„Sám Andrej Babiš se k faktu, že za pochybnou dotaci pro jeho Čapí hnízdo mají platit pokutu daňoví poplatníci, dosud nevyjádřil. Problém Čapí hnízdo se už loni pokusil vyřešit dalším ze svých PR tahů – oznámil, že ‚i když nic neudělal‘, daruje stejnou částku ‚na charitu‘. A dal pokyn, aby 50 milionů korun bylo nasměrováno do nadace Agrofertu,“ připomíná server.

Obratem také dodává, že to není jediný problém, který daňovým poplatníkům způsobil Babiš a jeho lidé.

„Česká republika se nyní snaží odvrátit více než dvacetimilionovou pokutu, kterou má zaplatit jako sankci za střet zájmů Babišova blízkého spolupracovníka Faltýnka. Komise označila za střet zájmů to, že Faltýnek byl současně v představenstvu Agrofertu, který čerpá dotace. A zároveň na rozdělování dotací dohlížel jako člen dozorčí rady SZIF,“ uzavírá server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…