Pane Babiš, pozor. V průzkumech pořád vedete, ale Sobotka se blíží

01.04.2015 17:32

Průzkum agentury PPM Factum ukázal, jak by dopadly volby, kdyby se konaly v březnu. Vyhrálo by je hnutí ANO Andreje Babiše s jedenadvaceti procenty hlasů. Oproti minulému průzkumu by ale ztratilo pět procentních bodů, což je nemalý. Ve sněmovně by usedlo celkem šest subjektů, Okamura by nejspíš zůstal před jejími branami. Posílili by lidovci a TOP 09.

Pane Babiš, pozor. V průzkumech pořád vedete, ale Sobotka se blíží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nevalná účast poslanců při jednání poslanecké sněmovny

"Největší podpoře se stále těší ANO, které si od loňského jara udržuje náskok před vítězem loňských voleb – ČSSD. Hnutí ANO by nyní získalo 21,3 % hlasů, což znamená pokles o téměř 5 procentních bodů za poslední měsíc. Z poklesu ANO však nic nevytěžila druhá v pořadí ČSSD. Získala by 19,5 %, což je rovněž méně než před měsícem (o 1,5 % procentního bodu). Třetí místo by obsadila KSČM se ziskem 16,6 %. TOP 09 a Starostové a nezávislí by aktuálně získali 9,4 %, KDU-ČSL 7,6 % a ODS 6,7 %. KDU-ČSL i TOP 09/STAN zaznamenaly od minulého šetření nárůst," píše PPM Factum.

Celý průzkum ZDE

KDU-ČSL by posílila o dvě procenta a TOP 090 by především zastavila svůj pokles z poslední doby. Řada politických subjektů by ale zůstala před branami sněmovny. Hlas by jim přitom dalo až 20 procent voličů. Jde o Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury se 4,9 procenty,  Stranu Zelených se 4 procenty či Piráty se 3,8.  Další strany by podle průzkumů nepřekročily 2 procenta získaných hlasů voličů.

Pokud by po volbách dál fungovala stávající koalicie, získala by dokonceústavní většinu 125 poslanců z dvou set.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …