Pane Prymulo, méně vyjádření je více. Expertka na politickou komunikaci krotí ministra

09.10.2020 7:14

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (nestr. za ANO) se v médiích i na sociálních sítích vyjadřuje ke koronavirové situaci až příliš často, myslí si expertka na politický marketing Eva Lebedová. „Méně je tady více, takový styl komunikace může být pro lidi matoucí,“ upozorňuje v rozhovoru pro iROZHLAS.cz.

Pane Prymulo, méně vyjádření je více. Expertka na politickou komunikaci krotí ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

Lebedová zmínila, že například ve středu se ministr Prymula veřejně vyjadřoval hned pětkrát, a sice, při podpisu memoranda, v České televizi, ve Sněmovně, pro rádio Impuls i Mladou frontu Dnes, kde na každém místě kouskovitě naznačil, jaká opatření chystá.

Informace o plánovaných opatřeních se tak na veřejnost podle Lebedové dostávají útržkovitě. „Informace se objevují útržkovitě a vznikají pak různé spekulace,“ dodala. Prymula měl za úkol svá vyjádření ve veřejném prostoru, aby byla situace pro občany přehlednější.

Ministr zdravotnictví si za to může sám. „Méně je v tomto případě více,“ uvedla dále. Ministerská komunikace by podle Lebedové měla být hlavně jasně srozumitelná. „Když se odpovídá na více otázek, je pak snazší udělat chybu, kterou si někdo špatně vyloží,“ doplnila expertka.

I když premiér v září avizoval, že Prymula bude komunikovat minimálně, tedy ve středu a v pátek, kdy je semafor, je podle analýzy Newton Media vidět v médiích více než předseda vlády. Zatímco v prvním týdnu jeho funkce Prymulu zmiňuje 4921 článků, Babiše, který dosud v médiích kraloval, uvádí 4469 textů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …