Pane premiére, dávejte na sebe pozor. A vy... Vy nesmrďte a vypadněte! Samková o Babišovi a jeho odpůrcích

25.03.2020 11:10

Premiér Andrej Babiš (ANO) předevčírem promluvil k národu, aby jej povzbudil v boji proti koronaviru. K jeho slovům se na facebookovém profilu vyjádřila advokátka Klára Samková. Povšimla si toho, že předseda vlády poděkoval, poprosil i pochválil.

Pane premiére, dávejte na sebe pozor. A vy... Vy nesmrďte a vypadněte! Samková o Babišovi a jeho odpůrcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém mimořádném projevu ocenil občany České republiky za jejich boj s koronavirovou nákazou. Uvedl, že vláda pracuje společně s Ústředním krizovým štábem nepřetržitě na zvládnutí nynější situace a požádal veřejnost o trpělivost a shovívavost. Ke kritickému nedostatku zdravotnického materiálu pronesl slova o tom, že s tímto problémem bojují i jinde po celém světě. „Prostě nejsou,“ podotkl. Za zajištění nynějších dodávek pochválil jmenovitě ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a prezidenta Miloše Zemana. Padala však i slova, která chválu neobsahovala, a to kvůli lidem nedodržujícím karanténu. „To fakt nejsou žádní hrdinové, spíš zbabělci,“ rozčílil se Babiš.

Své pak k jeho slovům napsala advokátka Klára Samková. „Poté, co jsem byla označena za rasistu, nacistu, xenofoba a naposledy za komunistu, myslím, že bych měla doplnit svou sbírku toho, co jsem vlastně zač, ještě o babišovce. Pročež se vyjádřím k páně premiérovu projevu,“ poznamenala Samková.

Anketa

Kterou písničku by měl hrát rozhlas pro zlepšení nálady?

hlasovalo: 20087 lidí

„Bylo mi ho fakt líto. On doopravdy není řečník a evidentně mu to činí naprosté potíže. Bylo vidět, že však pilně cvičil, řekla bych, že se do Strakovky dostavil sám profesor Henry Higgins a žák naslouchal jeho radám tak, že se z něj stala téměř Audrey Hepburnová osobně. Bylo mu rozumět dokonce i přes roušku a slovník postrádal obvyklé výrazové prostředky Alfie Doolitla. Jen oči připíchnuté do čtecího zařízení ukazovaly, že skutečně je ještě co zlepšovat. Dilema, zda číst s brejlema nebo bez brejlí muselo být hrozné,“ uvedla. 

Povšimla si také toho, že premiér nikomu nenadával. „Chápu, že pro jeho způsob řízení to musela být nikoliv změna, ale přímo metamorfóza. Chápu, že toho má moc, ale i v tom fofru si snad mohl všimnout, že lidé dělají věci, když je O TO POŽÁDÁ, případně to udělají sami od sebe, pakliže dospějí k názoru, že je to rozumné a prospěšné, a není nutno na ně řvát. Možná, že jsme právě svědky největšího objevu jeho života, kterému se říká NALEZENÍ SPRÁVNÉ MOTIVACE... A ne, tou není, když na někoho řvete a posíláte na něj EET, kontrolní hlášení, finančák a tři prdele výjimek ze všech možných daňových a dotačních předpisů tak, že pravděpodobnost chyby je 99,9 % a to 0,1 % je Babiš sám coby fyzická osoba – OSVČ. Lidi dělají věci SAMI OD sebe za jedné podmínky: POZVETE JE K ÚČASTI...“ uvedla Samková. 

A zdůraznila i to, že premiér poděkoval. „Mnohokrát a všem. Znáte ta kouzelná slůvka? Děkuji. Prosím. Na shledanou... Zdá se, že panu premiérovi někdo dodal dobrou doporučenou literaturu: Robert Fulghum, „Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce“. Good choice!“ sdělila. 

„K čemuž se vztahuje, že POPROSIL! To bych chtěla vědět, kdy to udělal naposledy. Když chtěl, aby mu máma koupila gumový medvídky? Dovolte mi otázečku: Víte, jak dostanete ty úplně, ale úplně nejdražší věci do vlastnictví? Když vám je někdo DARUJE. Ty nejdražší věci, které si nemůžete koupit, ani když jste multimiliardář, můžete dostat darem – pakliže chce obdarovávající. Musíte ovšem o dar POPROSIT. To je ale překvapení! Gratulujeme Andrejkovi ke zcela novému životnímu objevu...“ řekla. 

Anketa

Měl by se seškrtat rozpočet ministerstva obrany?

92%
8%
hlasovalo: 14832 lidí

„Jasně, že se pochválil! Ale pochválil taky ostatní. Delegování pravomocí je to nejtěžší, co vůbec může být (vlastní pozorování na vlastní osobě). Ale když se to jednou naučíte, tak se vám fakt uleví... A ačkoliv se to na první pohled nezdá, okolo není jen bezbřehá banda idiotů! Možná to je pro Andyho překvapivé, ale když to správně uchopí, jeho ego nemusí utrpět, ale naopak si může oddechnout. A to je výzva!! Řekla bych, že největší pro něj samotného...“ dodala. 

Co mu ale vytkla, byla eurovlajka. „To fakt nemuselo být. Nikdo to po něm nechtěl. Kdyby měl za sebou dvě české vlajky, tak auch gut,“ sdělila.

Anketa

Podporujete předsedu vlády Andreje Babiše? (Ptáme se od 24.3.2020)

93%
7%
hlasovalo: 39607 lidí

Na závěr pak premiérovi dala doporučení. „Choďte zavčas spát a dejte na sebe pozor. Tahle... Nepříjemnost hned tak nepomine a musíte být fit. Kupodivu (viz bod 5) můžete spát, když se s někým domluvíte, že bude vzhůru on. Nejen Prymula, ale k mému nejhlubšímu údivu i Hamáček. Ještě až se mi omluví za to (nebo si to vysoudííím!!), že mne označil za extremistu, tak to bude fajn. Prostě střídání na hlídkách. To jsme brali na základce, to byste mohli, chlapci, dát...“ uvedla a spoluobčanům také přidala jeden vzkaz. 

„Pokud se vám projev nelíbil, považujete jej za primitivní, neupřímný, či cokoliv jiného, vytáhněte si ze svých intelektuálních knihovniček Alberta Camuse Mor a nesmrďte tady. Pro vás ten projev nebyl. Byl pro ty, kdo ten mor nečtou, kdo ho žijou. Cheeers,“ zakončila.

Premiér nynější krizi označil za nejtěžší období novodobé historie naší země. „Ve středu to budou dva týdny, kdy zkoušíme žít v nové, velice náročné, mimořádné situaci, nouzovém stavu,“ shrnul a poukázal, že v minulosti jsme podobné těžké časy překonali vzájemnou ohleduplností, pomocí a odvahou.

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí


„Chci s velkou pokorou poděkovat vám – všem občanům naší země,“ pronesl šéf vlády s tím, že je na obyvatele České republiky hrdý. Uvědomuje si prý, že „lidem komplikují život“, a požádal všechny o trpělivost a shovívavost.  

Požádal též, aby občané prominuli našim politickým činitelům chyby a problémy, které zvládání koronavirové krize u nás provázejí. „Odpusťte nám, prosím, dílčí chyby nebo problémy. Je jich spousta. Aby ne, je to krizová situace, na kterou nebyla připravena jediná země v Evropě,“ zmínil.

Vysvětlil, že nyní vláda společně s Ústředním krizovým štábem vedeným epidemiologem Romanem Prymulou pracuje na velkém množství aktivit, a to nejen spojených se zdravotní sférou, ale i s tou ekonomickou. „Beru na sebe plnou politickou odpovědnost, celá naše vláda pracuje nonstop,“ uvedl předseda vlády.

Pokud budeme dodržovat vládní opatření, jsme podle Babiše na dobré cestě současnou krizovou situaci zvládnout. „Vedeme si velice dobře a nepochybuji, že to zvládneme,“ pochválil s poukázáním na to, že porušování nynějších opatření „není žádné hrdinství“. „Jen prodlouží naprosto zásadní komplikaci života celé země,“ zdůrazňoval.

„Frajírci, co mají být v karanténě a klidně si dají společně pivo u dveří hospod, to fakt nejsou žádní hrdinové, spíš zbabělci, kteří si neumějí nic odříct ani na pár dnů,“ rozčílil se premiér. Takovéto chování označil za nezodpovědnost vůči rodinám dotyčných i vůči dalším občanům a vyzval k dodržování současných nařízení a doporučení.

Došlo i na slova ke kritickému nedostatku zdravotnického materiálu. Zmínil, že s nedostatkem roušek a respirátorů bojují po celém světě. „Prostě nejsou,“ podotkl. Některé z těchto zásob podle šéfa vlády zabavily též vlády dalších států.

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí


Za pravidelné dodávky tohoto zdravotnického materiálu poděkoval ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) a prezidentu Miloši Zemanovi. „Chci také poděkovat všem ženám, které dnes šijí roušky,“ ocenil. Nevynechal ani zdravotníky a pracující ve složkách záchranného systému či hygieniky, prodavačky, pomáhající umělce, rodiče, seniory a vojáky. Děkovná slova šéfa vlády zamířila i veřejnoprávním médiím za pořady pro seniory.

„Jsme jedna z mála zemí, která nepromeškala čas na zavedení přísných opatření, která zamezí živelnému šíření nákazy,“ dodal a znovu ocenil všechny pomáhající lidi v naší zemi. „Jsme v tom společně a já jsem tu pro každého z vás kdykoliv,“ poznačil.

Celý příspěvek Kláry Samkové:

Poté, co jsem byla označena za rasistu, nacistu, xenofba a naposledy za komunistu, myslím, že bych měla doplnit svou sbírku toho, co jsem vlastně zač, ještě o babišovce. Pročež se vyjádřím k páně premiérovu včerejšímu projevu.
1) Bylo mi ho fakt líto. On doopravdy není řečník a evidentně mu to činí naprosté potíže. Bylo vidět, že však pilně cvičil, řekla bych že se do Strakovky dostavil sám Profesor Henry Higgins a žák naslouchal jeho radám tak, že se z něj stala téměř Audrey Hepburnová osobně. Bylo mu rozumět dokonce i přes roušku a slovník postrádal obvyklé výrazové prostředky Alfie Doolitla. Jen oči připíchnuté do čtecího zařízení ukazovaly, že skutečně je ještě co zlepšovat. Dilema, zda číst s brejlema nebo bez brejlí muselo být hrozné.
2) Nikomu nenadával. Chápu, že pro jeho způsob řízení to musela být nikoliv změna, ale přímo metamorfóza. Chápu, že toho má moc, ale i v tom fofru si snad mohl všimnout, že lidé dělají věci, když je O TO POŽÁDÁ, případně to udělají sami od sebe, pakliže dospějí k názoru, že je to rozumné a prospěšné a není nutno na ně řvát. Možná, že jsme právě svědky největšího objevu jeho života, kterému se říká NALEZENÍ SPRÁVNÉ MOTIVACE... A ne, tou není, když na někoho řvete a posíláte na něj EET, kontrolní hlášení, finančák a tři prdele výjimek ze všech možných daňových a dotačních předpisů tak, že pravděpodobnost chyby je 99,9% a to 0,1% je Babiš sám coby fyzická osoba - OSVČ. Lidi dělají věci SAMI OD sebe za jedné podmínky: POZVETE JE K ÚČASTI...
3) Poděkoval!! Mnohokrát a všem. Znáte ta kouzelná slůvka? "Děkuji", "Prosím", "Na shledanou"... zdá se, že panu premiérovi někdo dodal dobrou doporučenou literaturu: Robert Fulghum "Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce". Good choice!
4) K čemuž se vztahuje, že POPROSIL! To bych chtěla vědět, kdy to udělal naposledy. Když chtěl, aby mu máma koupila gumový medvídky? Dovolte mi otázečku - víte, jak dostanete ty úplně ale úplně nejdražší věci do vlastnictví? Když vám je někdo DARUJE. Ty nejdražší věci, které si nemůžete koupit ani když jste multimiliardář, můžete dostat darem - pakliže chce obdarovávající. Musíte ovšem o dar POPROSIT. To je ale překvapení! Gratulujeme Andrejkovi ke zcela novému životnímu objevu...
5) Jasně, že se pochválil! Ale pochválil taky ostatní. Delegování pravomocí je to nejtěžší, co vůbec může být. (vlastní pozorování na vlastní osobě). Ale když se to jednou naučíte, tak se vám fakt uleví... A, ačkoliv se to na první pohled nezdá, okolo není jen bezbřehá banda idiotů! Možná to je pro Andyho překvapivé, ale když to správně uchopí, jeho ego nemusí utrpět, ale naopak si může oddechnout. A to je výzva!! Řekla bych, že největší pro něj samotného...

6) VYTÝKÁM tu Eurovlajku - to fakt nemuselo být.. Nikdo to po něm nechtěl. Kdyby měl za sebou dvě české vlajky, tak auch gut.

A NA ZÁVĚR DOPORUČENÍ:
1) panu premiérovi: choďte zavčasu spát a dejte na sebe pozor. Tahle... nepříjemnost hned tak nepomine a musíte být fit. Kupodivu (viz bod 5) můžete spát, když se s někým domluvíte, že bude vzhůru on. Nejen Prymula, ale k mému nejhlubšímu údivu i Hamáček. Ještě až se mi omluví za to (nebo si to vysoudííím!!), že mne označil za extremistu, tak to bude fajn. Prostě střídání na hlídkách. To jsme brali na základce, to byste mohli, chlapci, dát...
2) váženým spoluobčanům: pokud se vám projev nelíbil, považujete jej za primitivní, neupřímný, či cokoliv jiného vytáhněte si ze svých intelektuálních knihovniček Alberta Camuse "Mor" a nesmrďte tady. Pro vás ten projev nebyl. Byl pro ty, kdo ten mor nečtou, kdo ho žijou. Cheeers.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…