Paní ombudsmanko, už se nenecháme vydírat. Rozhořčený vzkaz předsedy Svobodných

26.03.2015 17:42

Do ombudsmanky Anny Šabatové se na svém blogu na serveru iDnes.cz ostře opřel předseda Strany svobodných občanů Petr Mach. Vadí mu, že ombudsmanka posílá agenty provokatéry, kteří zkouší živnostníky, a snaží se je nachytávat na antidiskriminaci.

Paní ombudsmanko, už se nenecháme vydírat. Rozhořčený vzkaz předsedy Svobodných
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

"Prý už nemáme právo si vybrat, koho ubytujeme ve svém bytě. S tím v žádném případě nesouhlasím a chci, aby se tato kauza stala příkladem, že se už nenecháme vydírat!“ napsal Mach rozhořčeně.

A v ostrém tónu pokračoval: "Náš byt je náš byt. Komu ho, vážená paní ombudsmanko Šabatová, pronajmeme nebo nepronajmeme, je jen a jen na nás. Vy nám to rozhodně nemáte právo co diktovat!“

Jádro problému je v tom, že podnikatelka Eliška Nosková, jejíž příběh předsedu Svobodných přiměl k napsání blogu, nechtěla svůj byt pronajmout Romce. Podle Macha je ale každého věc, komu svůj byt pronajme. "Pokud udělá chybné rozhodnutí, on si ponese špatné následky za své jednání – utečou mu peníze z možného pronájmu a podobně,“ uvedl. Dodal k tomu, že "popírat, že různé skupiny lidí mají odlišnou kulturu, je levičáctví nejvyššího kalibru".

Mach považuje za podezřelé, že od začátku po makléřce chtěla "rádoby ublížená Romka“ 100 tisíc korun. Jenže podnikatelka se až po třech měsících z žaloby dozvěděla, že šlo o vykonstruovanou provokaci. "To vypadá jako zajímavý byznys, kterému se rozhodně chci podívat blíž na kloub,“ uvedl Mach.

Celý text je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…