Pánové musí nést následky, vzkázal Babiš po party u Bendy. A Hnilička složil poslanecký mandát

25.01.2021 16:31

Milan Hnilička kvůli účasti na oslavě v hotelu rezignuje na mandát poslance. O setrvání ve funkci zmocněnce se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí.

Pánové musí nést následky, vzkázal Babiš po party u Bendy. A Hnilička složil poslanecký mandát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Hnilička, předseda Národní sportovní agentury

Novináři Blesku v sobotu načapali Milana Hniličku, šéfa Národní sportovní agentury v barvách hnutí ANO, jak si užívá na akci v teplickém hotelu. V hotelu, který měl být z nařízení vlády zavřený. Andrej Babiš už Hniličkovo počínání odsoudil jako papalášství. Očekává, že vládní zmocněnec vyvodí z účasti na oslavě v teplickém hotelu důsledky. 

Hnilička se účastnil narozeninové oslavy, na které nechyběl ani expremiér Jiří Paroubek. Milan Hnilička už se omluvil, své chování označil za nepřijatelné a oznámil, že už poslal 50 tisíc na charitu. Konkrétně na sbírku SOS Česko vyhlášenou Člověkem v tísni. 

„Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám, a jsem připraven nést následky,“ uvedl Hnilička. Dopadl tak „jinak“ než jeho kolega z poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek, kterého Blesk nachytal na podzim v zavřené restauraci s Romanem Prymulou. Ten následně rezignoval na post ministra, Faltýnek poslancem zůstal, jen opustil post prvního místopředsedy hnutí ANO.

Sám Paroubek se k celé věci vyjádřil tak, že šlo o pracovní cestu.

„Dnešní bulvár přináší rozsáhlý článek pod názvem: ‚Noční mejdan s Paroubkem!‘. Musím říci, že žádný noční mejdan s Paroubkem se nekonal. Na mejdanech se totiž obvykle pije alkohol a já už pět let žádný alkohol nepiji. Maximálně si nechám na přípitek nalít do skleničky víno, omočím rty a skleničku po přípitku odložím. Dávat mě do souvislosti s nějakou alkoholickou oslavou je proto velmi nekorektní,“ poznamenal pro server VašeVěc Paroubek.

„V hotelu Prince de Ligne jsem se v sobotu v podvečer ubytoval, neboť jsem s ředitelem a účetním hotelu řešil problematiku hospodaření hotelové společnosti, neboť s ní mám uzavřený dlouhodobý poradenský kontrakt. Pokud by to někoho zajímalo, jsem totiž inženýr ekonomie se zaměřením na oblast restauračního stravování a cestovního ruchu, takže jsem vlastně zpátky ve svém původním oboru. Protože mé pracovní jednání skončilo v cca 20 hod., věděl jsem již předem, že do Prahy nemůžu cestu autem stihnout do 21 hod., proto jsem se ubytoval v hotelu,“ zdůvodnil Paroubek, co dělal v hotelu. Zároveň zdůrazňuje, že měl roušku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Petr Benda slavil v hotelu, jehož je majitelem, v rodinném kruhu (!) své 50. narozeniny. Samozřejmě že jsem mu také krátce poblahopřál. Spojil jsem tak příjemné s užitečným, tedy pracovní i společenskou stránku své cesty do Teplic, a vlastně jsem jednu cestu ušetřil. Pokud vím, tak Petr Benda byl ve svém hotelu od rána a měl v něm řadu pracovních, ale také společenských schůzek, což není v rozporu s vyhlášeným nouzovým stavem,“ dodal Paroubek.

„Psát o Petru Bendovi jako o kmotrovi, jak to opakovaně udělal bulvár, je nekorektní novinářská licence, protože nikdy nebylo prokázáno, že by se Petr Benda v minulosti nějakého ‚kmotrovského“ jednání (kromě toho, že je kmotrem jednoho z mých dětí) dopustil. Připomínám, že byl dlouhodobě prověřen NBÚ a stále je prověřován na stupeň tajné. Nevím také, že bych z vládních nařízení něco porušil. Je zajímavé, jaká hysterie se rozvinula kolem této záležitosti. Jsem v současné době a již po mnoho let soukromá osoba,“ uzavřel Paroubek.

Stejný důvod pobytu v hotelu – pracovní cesta – uvádí i člen Rady ČT Jiří Šlégr: „Mohu potvrdit, že jsem navštívil hotel za účelem pracovní schůzky s panem Hniličkou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…