Paragrafy. Nutno konat. Křik s dítětem na Babiše má nový rozměr

24.08.2022 7:53 | Ze sítí

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec viděl ve výstupu lidovecké kandidátky na Andreje Babiše analogii toho, co provádějí fanatici islámského vyznání. Zejména kvůli dítěti, které si jako štít posadila na ramena.

Paragrafy. Nutno konat. Křik s dítětem na Babiše má nový rozměr
Foto: Repro Twitter
Popisek: Kandidátka do zastupitelstva Kopřivnice Kristýna Horynová křičí s dítětem za krkem na Babiše

Paní Kristýna Horynová, zdravotní sestra na mateřské dovolené a kandidátka KDU- ČSL do zastupitelstva v Kopřivnici, se zviditelnila na místním mítinku Andreje Babiše řevem doprovázeným pokusem zabránit opozičnímu předákovi v pokračování akce. Její výstup v bezprostřední blízkosti expremiéra byl umocněn tím, že si na ramena vzala své malé dítě.

Na premiéra se „pověsila“ hned jak vystoupil z obytného vozu, kterým mítinky objíždí, snažila se mu bránit v pohybu po náměstí a přeskakujícím hlasem na něj křičela, že je lhář a estébák a další věci.

V řadách Babišových odpůrců vyvolala její akce uznání, pochvalu dostala přes média i od své strany. Místní organizace uvedla, že lidé netuší, kolik dobrého „Kristýna“ vykonala (například prý byla v Kopřivnici první, kdo začal šít roušky) a že její reakce byla zcela na místě.

„Byla v emocích, jak už dívky občas bývají,“ sdělil lídr místní kandidátky Stanislav Šimíček. Podle něj je vina na Andreji Babišovi, který „kamkoliv přijede, tak společnost rozděluje a vytváří tyto prudké reakce“. Horynová výkřiky „lháři, estébáku“ navíc podle něj jen Babišovi sdělovala pravdivá fakta.

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec, který celý incident zhlédl na veřejně dostupném videu, ale hodnotí výstup lidovecké kandidátky zcela jinak. Z toho podle něj situace „ukazuje daleko spíše než na ‚dobrotu‘ nebo ‚statečnost‘ na zbabělost a promyšlenou hru na potenciální ‚oběť‘, která umí jediné – schovat se za vlastní dítě a riskovat jeho zranění“.

Obdobnou statečnost podle něj projevují bojovníci Hizballáhu a dalších podobných organizací, kteří si schovávají zbraně v dětských školkách a děti otevřeně používají jako lidské štíty.

Dítě na něj působilo zmateně, i když médii vytažení psychologové horlivě ujišťovali, že nebylo ani vyděšené. Neziskovky, které jinak s oblibou posílají na rodiče sociálku kvůli jednomu plácnutí přes zadek, teď podle všeho také zůstávají v klidu.

„Akce paní Horynové byla v tomto smyslu za hranou daleko více, než nějaké ‚plácnutí‘. Zcela cílevědomě a promyšleně ohrožovala zdraví a život svého dítěte, protože její vysoce agresivní chování, doprovázené ječivým křikem a narušováním osobního prostoru jak expremiéra, tak jeho ochranky, mohlo naprosto reálně vyvolat jejich nechtěnou reakci a skončit pádem a zraněním dítěte, případně i jeho matky,“ dodává na základě svých zkušeností bezpečnostní analytik.

Následně upozornil Policii České republiky, že zde podle něj došlo ke spáchání trestního činu.

Naopak ocenil chování Babiše i jeho ochranky, kteří si podle něj zjevně byli vědomi stavu dámy a snažili se reagovat adekvátně, především neohrozit dítě.

Sama kandidátka Horynová vysvětlovala svůj výstup tak, že byla vydrážděna chováním Babišových příznivců před jeho příjezdem. „Těm důchodcům vůbec nevadilo, že tam stojíme s dětmi. Oni by do nás s těmi deštníky snad šli,“ sdělila pro Deník.cz. Její dcera na ramenou podle ní neplakala a byla v pohodě. A nemyslí si, že by prováděla něco, co by její děti neměly vidět.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…