Paroubek: Dienstbiere juniore, okřikovat se nenechám

12.09.2010 17:49

Jiří Paroubek opět hřímá z internetu. Tentokrát se vysmívá kandidátu ČSSD na pražského primátora, Jiřímu Dienstbierovi ml., který ho v sobotu kritizoval v novinách.

Paroubek: Dienstbiere juniore, okřikovat se nenechám

"Kromě vnitrostranického vymezování se - tvrdé jádro členů ČSSD si jistě s povděkem všimlo, že ostří páně Dienstbierových slov často směřuje proti mně - nevidím ty vzývané velké politické vize. Ještě by pro větší volební úspěch v Praze na tohle téma měl hovořit častěji. Hlavně v Právu, to v Praze skoro nikdo nečte," píše Paroubek o sobotním rozhovoru Dienstbiera ml. ve zmíněném deníku.

V něm se Dienstbier vyjádřil k radám, které Paroubek sociálním demokratům udílí právě přes Facebook. "Nikomu není možné zakazovat, aby svobodně sdělovat své názory. Ale považoval bych od Jiřího Paroubka za korektní, kdyby byl spíše zdrženlivější a nechal sociální demokracii prostor, aby si vyřešila, jakým směrem se bude ubírat, a zvolila si své nové vedení. A tito lidé dostali šanci ukázat, jak jsou schopni program sociální demokracie prosazovat," znějí Dienstbierova slova, která se bývalého šéfa Paroubka dotkla.

Více z rozhovoru: Dienstbier mladší by na Hradě rád viděl svého otce


Mnoho členů ČSSD ochotně redaktorům sděluje, že by se Paroubek k dění ve straně vůbec neměl vyjadřovat, pokračuje bývalý předseda na Facebooku. "Tak prima, já budu mlčet a pánové v sociální demokracii i mimo ni se budou vyjadřovat, jak hrdlo ráčí. Kde je demokracie, kde je svoboda, pánové?"

Okřikovat se prý nenechá a kdykoli se bude chtít k něčemu vyjádřit, taky se vyjádří. "Oni "odparoubkovávají" sociální demokracii, já zase budu vystupovat proti kolaborační politice "dárkových košů pro premiéra Nečase"," rýpl si.

Víc mě pomlouvejte, třeba díky tomu vyhrajete

V sobotním Právu prý Dienstbier ml. Paroubka nezklamal a pokračoval ve stejné nicneříkající rétorice.

"Pokračoval v tónu a obsahu předchozích sdělení. Neřekl z programových cílů ČSSD v Praze nic. Kromě toho, že se po volbách - a to není zrovna programový cíl - přimkne k mocnému dubisku, tedy k TOP 09. Výborně, další skvělá zpráva pro pevné jádro voličů ČSSD," poznamenal.

Petra kvůli Dienstbierovi taky mrzla

ČSSD by teď podle průzkumů v Praze získala osm až deset procent. "Je potřeba něco dělat!" vyzývá Paroubek a vzpomíná na své vlastní oběti pro volební kampaň.

"Třeba jít mezi lidi, jako jsme to udělali před dvěma lety já a moje žena Petra, abychom na ulicích Kladna před senátními volbami pomohli otci Dienstbiera ml., aby se stal senátorem." Asi aby rozdávání letáků vypadalo dramatičtěji, zdůraznil Paroubek podmínky. "Když po ulicích s materiály Jiřího Dienstbiera st. běhala Petra, bylo hodně sychravo. Ale ničeho nelitujeme."

Související: Průzkum SC&C: ČSSD si těsně drží pozici vítěze


Takže hodně štěstí těm, kteří pomlouvají. "Po šest let jsem byl náměstkem pražského primátora pro finance. A strana měla na radnici respekt. Přeji panu Dienstbierovi ml., aby alespoň stejný respekt na pražské radnici nabyla ČSSD i po říjnových volbách."


Kompletní příspěvek Jiřího Paroubka na Facebooku

Včera mě pp. Ovčáček a Dienstbier ml. v rozhovoru v Právu rozesmáli. Prý bych se neměl vyjadřovat k dění v sociální demokracii, aby si to tam hoši mohli uspořádat po svém. Tak prima, já budu mlčet, oba pánové a další pánové v sociální demokracii i mimo ni se budou vyjadřovat, jak hrdlo ráčí. Kde je demokracie, kde je svoboda, pánové?

Oni „odparoubkovávají" sociální demokracii, já zase budu vystupovat proti kolaborační politice „dárkových košů pro premiéra Nečase". Jsem zvědav, který směr politiky voliče zaujme. A okřikovat se nenechám.

A vůbec, Dienstbier ml. se mi začíná jako moderní politik zamlouvat. Denně sleduji monitoringy, a sleduji tak všechna jeho veřejná vystoupení. Kromě vnitrostranického vymezování se - tvrdé jádro členů ČSSD si jistě s povděkem všimlo, že ostří páně Dienstbierových slov často směřuje proti mně  - nevidím ty vzývané velké politické vize. Ještě by pro větší volební úspěch v Praze na tohle téma měl hovořit častěji. Hlavně v Právu, to v Praze skoro nikdo nečte.

Ani v sobotním rozhovoru v Právu mě Dienstbier ml. ovšem nezklamal. Pokračoval v tónu a obsahu předchozích sdělení. Neřekl z programových cílů ČSSD v Praze nic. Kromě toho, že se po volbách - a to není zrovna programový cíl - přimkne k mocnému dubisku, tedy k TOP 09. Výborně, další skvělá zpráva pro pevné jádro voličů ČSSD.

V průzkumech to v Praze vypadá pro ČSSD zatím na nějakých 8 až 10 procent. Je potřeba něco dělat! Třeba jít mezi lidi, jako jsme to udělali před dvěma lety já a moje žena Petra, abychom na ulicích Kladna před senátními volbami pomohli otci Dienstbiera ml., aby se stal senátorem. Když po ulicích s materiály Jiřího Dienstbiera st. běhala Petra, bylo hodně sychravo. Ale ničeho nelitujeme.

Po šest let jsem byl náměstkem pražského primátora pro finance. Pro jistotu připomenu, že tehdejší naše (soc.dem.) angažmá na radnici bylo zcela bez korupčních skandálů. A strana měla na radnici respekt. Přeji panu Dienstbierovi ml., aby alespoň stejný respekt na pražské radnici nabyla ČSSD i po říjnových volbách.



Čtěte také:

##MINIPAS 221##


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …