Paroubkova LEV-21 vyzývá k odmítnutí zvýšení platů politiků

07.12.2012 14:30

Národní socialisté odmítají uvažované zrušení zdanění náhrad politiků, které by fakticky vedlo k navýšení jejich platů. Pokud by se pozměňující úprava dostala do zákona o platu představitelů státní moci, národní socialisté jej v Poslanecké sněmovně jako celek nepodpoří.

Paroubkova LEV-21 vyzývá k odmítnutí zvýšení platů politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

„Je nepřijatelné, aby se politici na úrovni parlamentu, a to ať už ze strany vlády či politické opozice, podobným způsobem vysmívali občanům naší země,“ míní šéf NS-LEV 21 Jiří Paroubek, byť musí respektovat rozhodnutí Ústavního soudu, pokud jde o platy soudců. To je taky důvod, proč dochází ke změně tohoto zákona.

Socialisté očekávají, že tento pozměňovací návrh nebude do zákona prohlasován. Proto vyzývají všechny rozumné politiky napříč politickým spektrem, aby pozměňující návrh vzešlý z rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny nepodpořili. „Bylo by to nejen neodpovědné, ale zejména pohrdající vážnou situací, do které se i v důsledku chybných kroků současné pravicové vlády dostala značná část českých občanů,“ dodává Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…