Pašování lidí je gauneřina, říká o uprchlících herec Jan Kanyza. Na zprávy už raději nekouká, aby si nepořídil žaludeční vředy

23.07.2018 15:38

Českou politiku ignoruje, ale na uprchlíky názor má. „Je to gauneřina,“ říká o pašerácích lidí. Na XTV vyšlo interview s hercem a malířem Janem Kanyzou, známým například ze seriálů Hospoda nebo Ordinace v Růžové zahradě.

Pašování lidí je gauneřina, říká o uprchlících herec Jan Kanyza. Na zprávy už raději nekouká, aby si nepořídil žaludeční vředy
Foto: repro XTV
Popisek: Jan Kanyza

Žije v Čechách i ve Francii. Ve Francii se mu prý lépe maluje. Zatímco v Praze chodí pouze pěšky, ve Francii musí jezdit autem. Jeho nejbližší kamarád tam bydlí 60 kilometrů daleko, nejoblíbenější dokonce 600 kilometrů. „Takže to pak nejde, že já se stavím odpoledne na kafe,“ říká herec.

Anketa

Jak hodnotíte svou osobní ekonomickou situaci?

36%
40%
17%
hlasovalo: 8670 lidí

Moderátor se Kanyzy ptal, jaký má názor na dění v Čechách, když třeba čte noviny. „Já nečtu noviny ani u nás,“ zněla odpověď. A doplnil, že ani nesleduje české televizní vysílání. Podle moderátora spousta osobností a herců cítí potřebu vyjadřovat se k veřejnému dění. „Baví vás to, zajímáte se o to?“ ptal se Kanyzy. „NE, kategorické ne,“ ohradil se Kanyza. „Já to ignoruji, protože mně stačí, že si žaludeční vředy pořídím z nesprávné výživy nebo nezdravého způsobu života, já k tomu ještě tyhlety krimi zprávy nepotřebuju,“ dodal důvod herec. Není prý členem žádné neziskové organizace, která má pocit, že změní svět, takže se k politice nevyjadřuje.

Protože žije ve Francii, tak přišlo na řadu téma uprchlíků. Kanyza se jich nebojí, protože se zatím k ničemu „nenachomýtl“ a žije dle svých slov daleko od těchto starostí. Ale vyjádřil se, že je důležité pomáhat tam, kde problém vzniká. „To se neděje a to mi vadí,“ říká Kanyza narovinu. Další otázka zněla, zda cítí lítost s těmi, kdo cestují na lodích přes Středozemní moře. „Ty záběry vždy vypadají velmi drasticky,“ řekl Kanyza. Ale je prý si potřeba uvědomit, jestli jsou na nich lidé, kteří prchají kvůli záchraně svých životů, nebo jsou to lidé, kteří jdou tzv. za lepším.

„Gauneřina je těch, co na nich vydělávají,“ odsoudil pašeráky herec. Celá věc prý nemá řešení, protože jde o obchod. Kanyza se ptá: „Má řešení obchod s drogami, s bílým masem, se zbraněmi? Nemá,“ odpovídá znovu kategoricky. Prý o tom všichni jednají a je jedno, jestli mají stoly kulaté, či hranaté, a stejně nic nevyřeší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…