Patříme do Evropy, ne Evropě, hlásají Svobodní po celé zemi

13.02.2024 9:24 | Monitoring

Svobodní se stali první politickou stranou v České republice, která oficiálně odstartovala volební kampaň do Evropského parlamentu. Po celé zemi vyvěsili billboardy s výrazným heslem „Patříme do Evropy, ne Evropě!". Podle vedení strany má tato kampaň za cíl oslovit voliče, kteří touží po Evropě spolupráce a svobody, nikoli Evropě byrokracie a regulací.

Patříme do Evropy, ne Evropě, hlásají Svobodní po celé zemi
Foto: Archiv PL
Popisek: Kampaň Svobodných

Lídrem kandidátky Svobodných je Libor Vondráček, předseda strany a právník se specializací na evropské právo. Na druhém místě kandidátky je Matěj Gregor, zástupce mladé generace a předseda Svobodných v Moravskoslezském kraji. Na třetím místě je Karel Diviš, bývalý prezidentský kandidát a podnikatel. Další členové týmu a detaily o jejich zkušenostech budou představeny na tiskové konferenci ve čtvrtek 22. února.
 

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí
„Chceme do Evropského parlamentu poslat silný tým, který bude hájit zásady svobody, suverenity a odpovědného hospodaření. Společně můžeme dosáhnout změn a prosadit naše hodnoty,“ uvedl Libor Vondráček.
 
Svobodní se rovněž jasně staví proti zavedení eura v České republice a hájí zachování české koruny, kterou považují za symbol suverenity a nezávislosti. Tato kampaň zdůrazňuje význam měnové politiky na národní úrovni.
 
Předseda Libor Vondráček vyzval k boji za zachování české koruny nejen prostřednictvím billboardů, ale také prostřednictvím petice, kterou Svobodní předali k projednání do Senátu. Kromě toho v rámci kampaně na sociálních sítích používají heslo „Korunu nedáme!".
 
„Jsme jedinou pravicovou stranou, která se odvážně postavila proti euru v České republice. Věříme v moc naší suverenity a nechceme se vzdát koruny za nejistou a nevýhodnou měnu," zdůraznil Libor Vondráček.
 
Svobodní plánují tiskovou konferenci, kde představí další kandidáty do eurovoleb a detaily jejich programu. Na únorových billboardech se společně s již známými kandidáty objevila také oblíbená ekonomika Markéta Šichtařová, která již před časem sklidila bouřlivý potlesk na republikovém sněmu Svobodných. Jestli se i ona stane součástí eurokandidátky, zatím jisté není. V kuloárech se však již teď šušká, že na kandidátce Svobodných budou minimálně dva prezidentští kandidáti, tedy že již oznámenou kandidaturu Karla Diviše doplní ještě minimálně jedna osobnost, která se v minulosti ucházela o nejvyšší ústavní funkci v zemi. 
 
 
Svobodní chtějí na únorové tiskové konferenci, kde si mimo jiné připomenou i patnáctileté výročí svého založení, zdůraznit také své hlavní priority, jako jsou nižší daně, méně státních zásahů, menší byrokracie, podpora podnikání a inovací, ochrana soukromí a osobních práv, odmítnutí eura a dalších nadnárodních integrací.
 
Svobodní jsou přesvědčeni, že se jim s podporou menších pravicových stran a hnutí podaří dosáhnout úspěchu v eurovolbách a následně ve volbách do sněmovny. Strana vyzývá voliče, aby podpořili jejich kandidátku ve volbách 7. a 8. června 2024 a aktivně přispěli k pozitivní změně v politickém dění.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přestaňte s tím, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 13.02.2024 9:50:15
že patříme na Západ nebo Východ. Česká republika je středoevropská země tak kam asi patříme? Do Afriky? Vraťme se zpátky k plné samostatnosti, soběstačnosti a snažme se hlavně obchodovat a problémy řešit diplomaticky. Ani Východ ani Západ není pro nás dobrým řešením. Jsme malá země, nikdo kvůli nám nerozpoutá velkou válku. A z historie 2. světové války víme, že Západ dohody nedodržel a klidně nás předhodil Hitlerovi. Jen tehdejší SSSR chtěl smlouvu dodržet. A proč se tak nestalo taky víme nebo teda měli vědět. Naši politici by se měli z historie poučit a neriskovat její zopakování!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…