Pavel Fischer: Mám strach o svou rodinu

19.12.2019 8:35

Senátor Pavel Fischer se svěřil moderátorce Emmě Smetana, že má obavu o bezpečnost svoji i svojí rodiny a nechce v takovém světě žít. Rozhovor s ním přinesl server DVTV.cz.

Pavel Fischer: Mám strach o svou rodinu
Foto: Repro ČT
Popisek: Senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Fischer se rozhodl podat trestní oznámení na PR agenturu C&B, která měla na zakázku společnosti Home Credit vylepšovat obraz Číny v Česku. Fischer měl být objektem interního monitoringu agentury. „Co to je za agenturu? Já vlastně nevím. Ale když se někdo stane objektem zájmu, tak chce vědět, jaké informace sbírali, kam je posílali,“ sdělil Fischer. 

Anketa

Bojíte se Číny?

7%
93%
hlasovalo: 20459 lidí

„Zpráva vyšla před 14 dny a my každý den čteme novou dávku informací, ani to nestíhám číst,“ sdělil ke zprávám serveru Aktuálně.cz. Podle svých slov se dostal na seznam monitorovaných osob proto, že je senátor. Od policie chce, aby vyšetřila, zda se nepřipravovala nějaká trestná činnost. 

„Když vás začne nějaká agentura sledovat, tak bych chtěl pochopit, co je interní monitoring. Nerozumím tomu. Jako otce od rodiny mě znepokojilo, že se stávám objektem zájmu. Je to svého druhu vyznamenání mé práce, ale zároveň říkám, že v takovémhle světě nechci žít,“ podotkl Fischer. „Mám obavu, jestli se nepřipravovala trestná činnost. Bojím se o bezpečnost České republiky,“ zdůraznil Fischer. Obává se však zároveň i o bezpečnost svoji a své rodiny. 

„Když se objevíte na faktuře jako objekt sledování nějaké agentury, tak se ptám, kde ta data skončila. Nejsem detektiv, proto jsem podal trestní oznámení,“ podotkl Fischer. „Čína zkouší ovlivňovat činnost mezinárodních institucí. Když vidíme, že někdo pracuje ve prospěch Číny a sleduje parlamentáře, tak nás to musí zajímat,“ dodal.

„Mám za to, že v otázce Číny se má hovořit o příležitostech i ohroženích. A ve zprávách BIS je Čína jmenována jako možnost ohrožení,“ sdělil Fischer. „Naším cílem je budovat vzájemné velmi výhodné vztahy. Je třeba to budovat s diplomatickou strategií, abychom se vzájemně neoslabovali,“ zdůraznil Fischer.

Závěrem se Fischer vyjádřil také k odvolání ředitele NÚKIBu Dušana Navrátila. „Nemám informace. Mám za to, že pan Navrátil vybudoval instituci, kterou k nám mnozí ze světa chodí studovat,“ zastal se Navrátila. Zároveň respektuje pravomoc premiéra jmenovat a odvolávat. „Mne ale teď bude velmi zajímat, zda se z kybernetické bezpečnosti stane priorita,“ podotkl. Zda bude Fischer znovu kandidovat na post prezidenta republiky, prozradit nyní Fischer nechtěl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…