Pavel Novotný: Okamura je vyp*čenec. Fiala: Vydírat se nenecháme

16.02.2022 9:11 | Ze sítí

Předseda SPD docela sám zablokoval jednání o programu stávající schůze Sněmovny na 6 hodin. A koaličním poslancům došla trpělivost. Z toho, co si o Okamurovi myslí, se vypsali na sociálních sítích. Ozval se i starší bratr Tomia Okamury, lidovecký poslanec Hayato Okamura. Se svou troškou do mlýna přispěchal také starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). A opět byl pořádně drsný.

Pavel Novotný: Okamura je vyp*čenec. Fiala: Vydírat se nenecháme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš, Vít Rakušan a Petr Fiala

Sněmovna měla od úterý projednávat novelu pandemického zákona vrácenou Senátem a další body, ale na jednání o konkrétních bodech zatím nedošlo. Poslanci SPD zablokovali Sněmovnu. Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura sám řečnil a řečnil a řečnil 6 hodin v kuse.

A od poslanců vládní koalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN si za to vysloužil pár pořádných slovních facek.

„Demokracie je diskuse. Ale diskusí není bezobsažný monolog. Zvlášť, když je jeho cílem jen zablokování demokratického rozhodování. Extremisté nás stojí spoustu peněz a blokují parlament. Vydírat se nenecháme,“ sdělil Okamurovi předseda ODS a premiér Petr Fiala.

Okamura pod palbou

A to byl teprve začátek.

Šéfka Poslanecké sněmovny a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová upozornila, že se koalice chtěla s SPD nějak domluvit, ale nevyšlo to.  

„Na grémiu byly předneseny návrhy, jak odblokovat situaci v Poslanecké sněmovně. Tomio Okamura nesouhlasil s žádným z nich. Demokracie podle něj znamená, že jemu je umožněno vše a ostatním by svázal ruce. ČR ale čelí mnoha problémům, které musíme řešit a podle toho jednáme,“ prohlásila.

Okamura pod palbou

Ministr školství Martin Baxa místo mnoha slov uveřejnil jednu výmluvnou fotku, na které předvedl, co s ním Okamurovo řečnění udělalo.

„Tomio Okamura hovoří k návrhu programu únorové schůze poslanecké sněmovny právě čtyři hodiny,“ napsal.

Okamura pod palbou

Svému mladšímu bratrovi poslal vzkaz i Hayato Okamura, lidovecký poslanec.

„SPD jde tvrdě proti občanům. Tomio mluví už několik hodin. Opět těžce zneužívá svého ‚přednostního práva‘ a neúnosně zdržuje práci Sněmovny pro obyvatele naší země,“ vypálil na bratra Hayato Okamura. „SPD jedná v současné nebezpečné mezinárodní situaci naprosto neodpovědně, škodí českým občanům a zřetelně napomáhá Kremlu,“ upozornil ještě.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura pod palbou

Okamura pod palbou

Poslanec ODS Stanislav Blaha se Okamurovi vysmál.

„Tomio Okamura před chvílí plakal ve Sněmovně, že premiér Petr Fiala není přítomen v sále, protože se mu nechce dívat do očí. Upozornil jsem jej, že to ani nejde, protože místo pro premiéra je přímo za zády řečníků u pultíku."

A o pár hodin později přidal ještě jednu poznámku. „Tomio Okamura obstruoval téměř 6 hodin. Gratuluju mu k zisku nejdelšího a nejzbytečnějšího projevu na půdě Sněmovny od vzniku samostatného českého státu,“ doplnil.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Okamura pod palbou

Okamura pod palbou

Se svou troškou do mlýna přispěchal také starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

„Měl jsem už už připravený krásný tweet o Okamurovi a ‚srabáckému‘ ukončení jeho šestihodinového projevu ve Sněmovně. Ale tweet nebude. Mám to předsevzetí a onen tweet FAKT - je mi to velmi líto - není možné formulovat bez užití termínu ‚vyp*čenec‘,“ napsal starosta.

Tomio Okamura pod palbou

Spolek Milion chvilek pro demokracii přidal ještě jednu poznámku a spočítal, o kolik milionů korun Okamura obral daňové poplatníky právě svým řečněním.

„Jen bychom rádi upozornili poslance Tomia Okamuru, že jedna pracovní hodina Poslanecké sněmovny stojí daňové poplatníky celkem 719 tisíc korun. Tolik k tomu, že se právě zájmy běžných občanů pan poslanec při obstrukcích tak rád ohání,“ zaznělo od spolku.

Tomio Okamura pod palbou

Ministr financí Zbyněk Stanjura se vysmál hnutí ANO. „Hnutí ANO rádo připomíná, že má největší poslanecký klub (78 členů). Ve Sněmovně ale od voleb rozhoduje o postupu opozice Tomio Okamura s 20 křesly a ANO ochotně a svědomitě plní roli pomocníka a obhájce SPD,“ napsal stávající šéf státní kasy.

Okamura pod palbou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…