Pavel Novotný a Noční vlci: Přiznal chystanou provokaci

01.05.2021 9:25

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný z ODS zavzpomínal na loňský 1. máj. Tehdy si vzal na paškál ruský motorkářský gang Noční vlci i jejich české příznivce a nastražil na ně past. Letos Noční vlci z Ruska nepřijedou. Svou roli v tom možná sehrál i starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Pavel Novotný a Noční vlci: Přiznal chystanou provokaci
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Starosta Řeporyjí za ODS, Pavel Novotný

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí
Ruský motorkářský gang Noční vlci, který sehrál svou úlohu i při obsazování ukrajinského poloostrova Krymu v roce 2014, rok co rok pořádá jízdy Evropou a vzpomíná na to, jak kdysi podobnými cestami kráčela Rudá armáda a osvobozovala východní a střední Evropu od nacistů.

Noční vlci by chtěli Českem projet i letos, ale podle všeho nedostanou příležitost. Jednak kvůli stále trvající pandemii koronaviru a jednak kvůli vyhroceným vztahům mezi Českem a Ruskem kvůli výbuchu ve Vrběticích z roku 2014, za nímž podle českých tajných služeb stáli dva ruští armádní zpravodajci. Tehdy zahynuli dva čeští občané.

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) se obrátil na pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) i na ministra zahraničí Jan Kulhánka (ČSSD) a požádal je, aby Nočním vlkům zatnuli tipec.

„Krasojízda ‚Nočních vlků‘ nemá v Praze co dělat. Ruská motorkářská skupina ‚Noční vlci‘ se rozhodla uspořádat veřejné akce na místě bývalého pomníku maršála Koněva v Praze 6 a na Olšanských hřbitovech. Akce této skupiny slouží k šíření putinovské propagandy, což považujeme i ve světle kauzy Vrbětice za nepřijatelné a naprosto nevhodné. Proto dnes Ondřej Kolář, starosta Prahy 6, zaslal otevřené dopisy primátorovi Prahy Zdeňku Hřibovi a ministrovi zahraničí Jakubu Kulhánkovi. V nich vyzývá k tomu, aby se zasadili za zrušení těchto akcí. Město zatím nepodniklo jediný krok, jak těmto akcím zabránit. Podporujeme-li lidská práva, nemůžeme dávat prostor aktivitám spolku, který je nepokrytě pošlapává. Praha by měla rázně zakročit,“ uvedla k tématu TOP 09 už 28. dubna.

Noční vlci nemají v Praze co dělat

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný zavzpomínal, jak v loňském roce připravil na ruský motorkářský gang past, která však nesklapla, protože motorkáři přece jen nebyli „úplní idioti“.

„Chystal jsem past, jelo v tom pár médií loni... Bylo to ready. Ale Vlci nejsou úplní idioti. První hádka Olšany, Foldyna chce Řeporyje, Vlci tuší levotu a trapas (mám kvůli nim u vlasovců nový tlampač). Druhá, ta samá hádka pak Bubeneč, a nepřijeli. Prozíravě,“ napsal Novotný na sociální síti Twitter.

Pavel Novotný promlouvá

Na streamu už Pavel Novotný oznámil, že letos s návštěvou Nočních vlků v Řeporyjích nepočítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…