Pavel Sehnal: Ryba smrdí od hlavy, za problémy s dopravou může vláda

20.09.2021 11:28

Problémy s dopravou z České republiky podle šéfa Aliance pro budoucnost Pavla Sehnala rozhodně za poslední roky nevymizely. “Nelze říci, že by s tím aktuální dosluhující vláda něco pořádně dělala,” míní politik.

Pavel Sehnal: Ryba smrdí od hlavy, za problémy s dopravou může vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Co se za poslední roky změnilo k lepšímu v oblasti dopravy na celém území naší země? Podle Sehnala bohužel prý skoro nic. “Premiér sice neustále mluví o tom, jak postavili novou D1, ale nezapomeňme, že rekonstrukce hlavní české dálnice začala již před nástupem hnutí ANO, takže o nějakých zásluhách těžko mluvit,” míní.

Anketa

Je pro vás manželství homosexuálů důležité téma, podle kterého se bude rozhodovat ve volbách?

4%
hlasovalo: 26789 lidí

“Stačí se podívat v jakém stavu je silniční doprava, v jakém stavu je železnice, kolik těžkých nehod se stává jen kvůli tomu, že máme na státem provozované železniční síti z naprosté většiny zastaralé výstražné a bezpečnostní systémy,” pokračuje šéf Aliance pro budoucnost. 

Co s tím vláda udělala za poslední roky? “Když dojde k tragédii, všichni vládní představitelé se předhánějí, jak situaci zlepší, ale těmito prohlášeními vše skončí a další kolečko slibů přijde s dalším neštěstím. Reálně se ale neděje nic,” myslí si Sehnal.

“Jednoznačně tak můžeme říct, že ryba smrdí od hlavy a pan Babiš se svým hnutím může dnes těžko tvrdit, že za to nesou vinu předcházející vlády. On sám vládne už de facto osm let,” připomíná.

Jestliže podle něho domy a byty v soukromém sektoru postavíme za deset let, proti čemuž veřejný sektor stojí svou pomalostí, pak u státních staveb je to prý přesně opačně. “Když stát chce stavět, má k dispozici velké a silné nástroje, aby celý proces urychlil včetně potřebných povolení od úřadů,” má jasno.

“Stát se musí sice vypořádat s odporem ekologických aktivistů, pořád je ale síla státu stavět a opravovat komunikace vysoká. V takové situaci už platí “sorry jako” pane Babiši, nefunkční doprava je zkrátka jasnou odpovědností hnutí ANO,” konstatuje Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …