Pavel a hradní koloběžka. Lepší než vozík, oceňují jedni. Druzí se ptají, kdy začne „na Havla“ i ráčkovat

01.04.2023 20:30

Petr Pavel pro pohyb po rozlehlém areálu Pražského hradu zvolil netradiční dopravní prostředek. Na schůzku s šéfkou hradní kanceláře jel na koloběžce, kterou dostal na oslavě ve volebním štábu při svém zvolení. Na sociálních sítích se mu dostalo srovnání s T. G. Masarykem, zvěčněným před Pražským hradem na koni. Další to vnímají jako známku jeho „zabydlení se“ na Hradě.

Pavel a hradní koloběžka. Lepší než vozík, oceňují jedni. Druzí se ptají, kdy začne „na Havla“ i ráčkovat
Foto: Hana Brožková
Popisek: Nový prezident Petr Pavel složil slib

Pražský hrad je dle Guinessovy knihy rekordů se svou plochou 70 000 metrů čtverečních největším souvislým hradním komplexem na světě. Není tak překvapivé, že se prezident Petr Pavel pro přesun po místnostech uchýlil k využití dopravního prostředku. „Jedeme za kancléřkou,“ prohlašoval při jízdě na setkání s šéfkou hradní kanceláře Janou Vohralíkovou. Při jízdě byl doprovázen štěkajícím psem, který patrně patřil jednomu z členů Pavlova týmu.

Motorka to sice není, z jednadvaceti vteřinového videa lze však zřetelně vidět, že i s koloběžkou si prezident rozumí. Elegantně, i když trochu pomaleji, projíždí dveřmi, poté svižnějším tempem jede skrze dlouhé chodby Hradu. Podle videa se koloběžka jeví být tou samou, kterou dostal při svém zvolení při oslavách ve volebním štábu. Koloběžku dostal od svých podporovatelů.

Na sociálních sítích prezidentův netradiční dopravní prostředek komentují jeho podporovatelé i odpůrci. Uživatel Twitteru s přezdívkou @petameszaros video sdílí spolu s fotkou T. G. Masaryka pózujícího před Pražským hradem na koni. Popisek u příspěvku říká: „Počátek vs. Současnost“

 

Další z uživatelů @Dibervi, muž mající na svém profilu vlajku českou, ukrajinskou i tu Evropské unie. Dle profilu se také hlásí k Pirátům, ODS, TOP 09 a hrdě se hlásí k Petru Pavlovi a euru. Dění komentuje takto: „Furt lepší na koloběžce než příjezd tlačeným vozíkem… to mi připomíná, že jsem ji měl pořídit dceři...“

 

 

Příjezd na koloběžce schvaluje i @Natalie00010110. „Prezident Koloběžka. Plně podporuji. Já třeba po bytě jezdila na bruslích,“ napsala na Twitteru.

 

 

Podle facebookového příspěvku na osobním blogu pojmenovaném Markétiny Zprávičky, je jízda na koloběžce dobrým znamením, že na Hradu bude legrace. „Pan prezident Petr Pavel se už ,zabydlel' na Hradě a vnesl do něj ducha pohody i legrace,“ píše paní Markéta a doplňuje svůj příspěvek o informaci o rozlehlé ploše hradního komplexu, pro který tak koloběžka přijde vhod.

Jiným se naopak nechtělo věřit, že prezident se s něčím takovým ještě veřejně chlubí, a spekulovali o zásahu umělé inteligence.

Právník Pavel Hasenkopf, který v prezidentské kanceláři několik let pracoval, byl pobaven Pavlovou snahou prezentovat se jako Václav Havel, jehož tým také před televizními kamerami jezdil po hradních chodbách na koloběžkách.

Právníka napadlo, že by generál mohl začít ráčkovat a nosit krátké nohavice, další typické atributy prvního polistopadového prezidenta.

Jiné zaujalo, že hradního happeningu se účastní i Pavlův pes.

Mimochodem, o využití koloběžek na Hradě už před několika týdny hovořil imitátor Petr Jablonský, který již v několika pořadech parodoval říznou komunikaci Pavlových tiskových konferencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pavel, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 02.04.2023 8:50:38
Je rozdíl, když je někdo na vozíku protože je nemocný a druhý ze sebe dělá kašpara na koloběžce. Takhle si prezidenta nepředstavuji.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…