Pavel připustil, že by mohl balíček vetovat. Ale Kalousek to nechce

10.07.2023 13:55

Někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) rozebral na svém twitterovém profilu úvahy prezidenta Petra Pavla ohledně veta ozdravného konsolidačního balíčku. Tento týden začíná balíček projednávat Sněmovna a Pavel se netají tím, že pokud zákon nesplní jeho představy, je jeho veto možné.

Pavel připustil, že by mohl balíček vetovat. Ale Kalousek to nechce
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„Pokud by to opravdu nevedlo ke snížení deficitu státního rozpočtu, nebo naopak pokud by to ve výrazné míře dopadlo na lidi, kteří už dnes mají problémy, pak by byl důvod to nepodepsat,“ řekl nedávno prezident Petr Pavel v rozhovoru pro Reflex. Prezident zároveň v uplynulých dnech kritizoval, jak se vláda Petra Fialy (ODS) k ozdravnému balíčku a jeho představení postavila. Podle něj vláda nebyla schopná od počátku dát na stůl jasná a srozumitelná čísla, z nichž by se dalo vycházet. Píše to mimo jiné také server Novinky.cz.

Balíček jako takový považuje za důležitý, podle jeho slov je nutné, aby pomohl ozdravit veřejné finance.

„Společně s panem prezidentem se domnívám, že ‚balíček‘ je k nutnému snížení deficitu nedostatečný a vládní čísla jsou zmatená a matoucí. ‚Veto‘ zákona by ale situaci nezlepšilo, naopak zhoršilo. Pořád je lepší udělat méně než neudělat nic,“ poznamenává k tomu někdejší ministr financí za TOP 09 Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…