Pavel se vyfotil. Svolal k tomu tiskovou konferenci

03.05.2023 13:05 | Ze sítí

Prezident Petr Pavel na tiskové konferenci představil svůj portrét, ale hned zdůraznil, že původně nechtěl mít žádný svůj portrét ani poštovní známku. A nakonec je prý rád, že fotografie vyšly tak, že nevypadají, jako by budoval kult osobnosti.

Pavel se vyfotil. Svolal k tomu tiskovou konferenci
Foto: FCB
Popisek: Portrétová sada prezidenta Petra Pavla

Moje původní vize byla nemít žádný portrét, nemít žádnou známku, a pokud možno se takto nezviditelňovat. Není to zrovna způsob prezentace, který by mi byl vlastní, protože jsem na to zpočátku hleděl odtažitě. Ale pak, když jsem viděl tu odezvu veřejnosti, nejen filatelistů, kteří říkali, že by ta známka měla být a že je to tradice, ale že už dlouho neměli na stěnách škol a úřadů portrét prezidenta, protože ho tam prostě mít nechtěli, tak se najednou začali ozývat, že by ho tam chtěli mít. A mně to opravdu přišlo líto, že bych se k tomu měl stavět jen na základě vlastního přístupu, a proto jsem dal zelenou kreativnímu týmu a řekl jsem, že budu dostatečně přizpůsobivý, poddajný a pružný,“ začal Pavel na CNN Prima News.

Jedním dechem přidal ještě jednu poznámku.

„Jsem rád, že to není budováním žádného kultu osobnosti, ale je to uděláno velice moderně,“ pochvaloval si Pavel.

Na tiskové konferenci byl poté představen oficiální portrét prezidenta Pavla, a to jak v barevné, tak v černobílé variantě, oficiálně byl představen i portrét prezidentského páru, tedy prezidenta s manželkou Evou.

Pavlův tým k tomu dodal, že k portrétu prezidenta přistoupil kreativně, celý koncept nazval Kolora a vybral 10 barev, které se nějakým způsobem pojí s Českou republikou.

Vedle portrétu byly představeny i poštovní známky. „Pan prezident je na nich zobrazen jako symbol úřadu, který zastupuje,“ zaznělo.

Poštovní známky Petra Pavla uvřejněné na Twitteru

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nechapu, kdo tohle mohl volit., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetrojka , 03.05.2023 14:27:59

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…