Peake chce ještě jednoho ministra navíc

06.12.2012 13:10

Přestože vicepremiérka Karolína Peake tvrdí, že chce slučovat ministerstva a šetřit, právě její strana bude pravděpodobně požadovat vznik nového křesla ve vládě Petra Nečase – ministerstvo bez portfeje pro stranu LIDEM. Ta totiž nyní o jedno přijde.

Peake chce ještě jednoho ministra navíc
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Ministrem bez portfeje, který by měl po Peake vést Legislativní radu vlády, by se mohl podle serveru Novinky.cz stát její současný místopředseda Petr Mlsna. „Nikdo o tom se mnou nemluvil, o ničem nevím,“ reagoval ve čtvrtek Mlsna na dotaz Práva, zda dostal nabídku dělat ministra.

Poté, co se ODS s LIDEM dohodli, že občanští demokraté dostanou ministerstvo dopravy a Karolína Peake půjde šéfovat obraně, by počet ministrů za LIDEM o jednoho klesl. Proto nejmenší vládní strana usiluje o to, aby vznikl nový ministr bez portfeje, který by řídil Legislativní radu vlády.

„Předsedu rady bychom si chtěli jako strana ponechat v podobě postu ministra bez portfeje,“ řekla ve čtvrtečním rozhovoru pro Právo Peake s tím, že LIDEM jde o zachování stejného počtu ministrů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…