Peake má prý budoucnost před sebou. I drsní válečníci zamáčknou slzu, tvrdí novinář

07.12.2012 16:13

Podle novináře Martina Komárka se zdá, že má šéfka strany LIDEM Karolína Peake politickou budoucnost před sebou. Má totiž blízko k Nečasovi, a tak by byl pro ni logický přestup do ODS, kde by se mohla stát jakýmsi druhým Vondrou. Vždyť i drsní válečníci zamáčknou slzu, až se podívají do jejích upřímných očí, míní novinář.

Peake má prý budoucnost před sebou. I drsní válečníci zamáčknou slzu, tvrdí novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

Podle syna bývalého politika a prognostika Valtra Komárka Martina je Peake na dráze vrcholné politiky. „Pomáhá jí předně velice dobrá schopnost získávat lidi na svou stranu a působit slušně, i když rozhodně,“ říká s tím, že kdyby nebylo Paroubka, Topolánka, Víta Bárty, Kateřiny Klasnové a jiných tváří Věcí veřejných, dost možná by se teď stále starala o ta hřiště a výchovu svých synů.

Jediný použitelný kus ze stáda VV

Peake se dle Komárka nebála rizika, rozštěpila Věci veřejné a přivedla Nečasovi dost poslanců, aby mohl nadále vládnout, aniž byl směšný. „Stoupala nejen proto, že jí premiér důvěřoval, ale proto, že šlo vlastně o jediný použitelný kus ze stáda zvaného Věci veřejné,“ píše na iDnes.cz Komárek.

Proto se autor komentáře táže, proč by neuspěla na ministerstvu obrany. „Vždyť i drsní válečníci zamáčknou slzu, až se podívají do jejích upřímných očí,“ říká komentátor a dodává, že se dá předpokládat, že nedostatek odborných znalostí vynahradí citem pro politické vedení, komunikačními.

Co je však horší, jsou dlouhodobějšími výhledy. Představa, že by se strana LIDEM dostala někdy v regulérních volbách do sněmovny, je dle Komárka fantastická. Proto bere v potaz ODS, kde by se mohla stát jakýmsi druhým Vondrou. „Zdá se, že paní Peake má politickou budoucnost před sebou,“ dodává Komárek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…