Pečinka: Nečas ještě není ztracen

27.10.2012 10:01

Pod Petrem Nečasem se houpe křeslo, jak to předsednické, tak i premiérské. Ozývají se hlasy pro jeho sesazení z čela ODS i pád celé vlády. Politický komentátor Bohumil Pečinka Nečasův osud tak černě nevidí, má prý stále šance udržet si svoje pozice. Řekl to v České televizi.

Pečinka: Nečas ještě není ztracen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Osud Petra Nečase coby předsedy občanských demokratů závisí na kongresu ODS, který proběhne ve dnech 3. a 4. listopadu v Brně. Pečinka se ale domnívá, že Nečas nemá v tuto chvíli v ODS konkurenci. Nikdo se na post předsedy nehlásí a nikdo se ani objektivně neobjevuje.

Stejně tak si Nečas může podle komentátora udržet pozici premiéra. Ačkoli rozkol v ODS a vzbouřenci odmítající hlasovat pro takzvaný stabilizační balíček, se kterým navíc vláda spojila hlasování o svojí důvěře, sice působí problémy, ale Nečas má prý velký manévrovací prostor.

Nečas může hledat podporu jinde

Nemusí se totiž spoléhat pouze na podporu rebelů z vlastní strany, ale ve vládě je prý spousta volných poslanců, kteří byli dříve u Věcí veřejných a dnes už tam nejsou. "Myslím si, že většina pro balíček se mu podaří dát dohromady i jinou cestou než přes ty jeho rebely," uzavřel Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…