Pecinovi poradci posoudí okolnosti jmenování Červíčka do čela policie

09.12.2013 16:16

Poradci ministra vnitra v demisi Martina Peciny mají posoudit, zdali policejní prezident Martin Červíček nabyl svého místa v souladu se zákonem o služebním poměru. Vedoucím představitelem policejního sboru se stal po obvinění policejního prezidenta Petra Lessyho z pomluvy, kdy Lessy musel vedoucí místo opustit.

Pecinovi poradci posoudí okolnosti jmenování Červíčka do čela policie
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Jestliže bude nová vláda jmenována již v lednu, přenechá konečné rozhodnutí ministr Pecina svému následovníku. Řízení, jež má přezkoumat oprávněnost jmenování prezidenta Červíčka, má vést komise sestavená z poradců ministra vnitra Peciny. Informoval o tom zpravodajský web Českého rozhlasu.

„Oni v podstatě povedou řízení, budou mu připravovat podklady pro rozhodnutí a navrhnou mu nějaké řešení. A pan ministr se s tím řešením buď ztotožní, nebo neztotožní, ale ve finále to rozhodnutí bude jeho,“ uvedl mluvčí Ministerstva vnitra Pavel Novák.

Prezident Červíček se může proti rozhodnutí komise odvolat. Ministr Pecina se dnes vyjádřil pro Hospodářské noviny v tom smyslu, že nebude-li v lednu ustavena nová vláda, rozhodne o vedení policie sám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…