Pegida chystá v únoru demonstrace po celé Evropě, i v Česku

17.01.2016 16:25

Představitelé protipřistěhovaleckého hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida) se příští sobotu sejdou v Praze, aby dohodli poslední podrobnosti chystané únorové celoevropské demonstrace. V rozhovoru s nedělníkem Welt am Sonntag to prohlásila Tatjana Festerlingová, která je vůdčí postavou hnutí.

Pegida chystá v únoru demonstrace po celé Evropě, i v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí PEGIDA slavilo v Drážďanech rok své existence. Na demonstraci promluvil i český poslanec Marek Černoch

Pegida je aktivní především v saských Drážďanech, příznivce má ale i v dalších německých městech a také v dalších evropských zemích. Zakladatel Pegidy Lutz Bachmann před týdnem na demonstraci v Lipsku, kde se sešli příznivci tamní odnože hnutí, potvrdil, že celoevropské demonstrace se chystají na 6. února.

Centrální protest se bude opět konat v Drážďanech, současně se ale příznivci názorů Pegidy chtějí sejít mimo jiné v Praze, ve Varšavě, v Bratislavě, v Amsterodamu či v Birminghamu. Všechna shromáždění budou podle Festerlingové živě propojena a v plánu jsou i vzájemné zdravice.

Hnutí Pegida vzniklo v roce 2014 v saské metropoli, kde pravidelně pořádá demonstrace. Z Lipska, které nadále zůstává jeho baštou, se pak rozšířilo do dalších německých a evropských měst, příznivce má mimo jiné v Česku, Rakousku, Polsku, Maďarsku, Švédsku, Norsku, Švýcarsku či v Británii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …