Pekarová dělá botu za botou. Ve zdravé straně by bojovala o funkci, padlo v tisku

18.05.2024 21:38 | Monitoring

Vítězstvím koalice SPOLU ve sněmovních volbách roku 2021 jako by někdo TOP 09 polil mrtvou vodou, píše komentátor MF DNES Miroslav Korecký. TOP 09 označuje jako KDS, neboli ocásek ODS, v níž se nakonec rozplyne.

Pekarová dělá botu za botou. Ve zdravé straně by bojovala o funkci, padlo v tisku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

„Předsedkyně si alibisticky vybrala ceremoniální funkci šéfky Sněmovny, kde se jen kladou věnce a jezdí se po světě,“ píše Korecký na adresu šéfky TOP 09 Pekarové Adamové. Ta podle něj dělá botu za botou a TOP 09 pod jejím vedením umírá.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 31098 lidí
„Do vlády šla druhá liga – a podle toho dnes obraz partaje vypadá. Témata, která topka měla (rychlé ořezání deficitu, přijetí eura či manželství pro všechny), rychle uklidila, aby nedráždila premiérskou ODS. A stala se neviditelnou. V preferencích chvíli klouzala po pěti procentech, až spadla na dnešní tři,“ pokračuje Korecký ve svém komentáři.

„A aby zakryla své neumětelství, začala předsedkyně kopat kolem sebe – poplivala ministra koaličního hnutí STAN Mikuláše Beka i eurolídryni Starostů Danuši Nerudovou, o niž přitom dříve sama usilovala na svou kandidátku. Ve zdravé straně by za takový soupis hříchů bojovala o funkci, a ne vítězila na sněmech coby jediná kandidátka,“ dodává komentátor.

Tvrdí, že dnes je z TOP 09 ryze pražská pidistrana na hraně existence, jejíž vedení neskýtá záruku jakékoli změny, a tak musí jen doufat, že ji ke všem příštím funkcím doveze na svých zádech ODS, dokud pro ni bude takový náklad na zádech ještě alespoň trochu zajímavý. „Už dnes je TOP 09 ocáskem ODS, jako byla kdysi Bendova či Pilipova KDS. A stejně jako ona se zřejmě jednou v ODS tiše rozplyne,“ uzavírá Miroslav Korecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…