Pekarová je hrdá: Čtyři desítky hlav v Praze, to nemá obdoby

06.10.2022 20:00 | Ze sítí

Předsedkyně Poslanecké sněmovny podle svých slov cítí hrdost, že Praha hostí první summit Evropského politického společenství. Česká republika podle ní má díky tomu „přímý vliv na dění v Evropě“.

Pekarová je hrdá: Čtyři desítky hlav v Praze, to nemá obdoby
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Na Pražském hradě se dnes koná historicky první summit Evropského politického společenství, na němž se sejdou politické špičky ze 44 evropských zemí. S návrhem na vznik platformy přišel v květnu francouzský prezident Emmanuel Macron. Mezi pozvanými jsou kromě 27 členů EU také země západního Balkánu jako Albánie, Severní Makedonie nebo Srbsko. Účastní se také Ukrajina, Norsko, Švýcarsko, Island nebo Spojené království a Turecko.

 

Právě fakt, že první z těchto summitů, které by se mohly konat každý rok, hostí Praha, těší šéfku TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou. „Jsem hrdá na to, že se za našeho předsednictví stává skutečným centrem evropského dění. Čtyři desítky premiérů a prezidentů nejen z EU dnes poprvé přijíždí do Prahy. Takový formát jednání dosud nemá obdoby a je jedině dobře, že máme přímý vliv na dění v Evropě,“ uvedla šéfka Sněmovny.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…