Pekarová měla „příjemné odpoledne“ ve Varech. Ale už se do ní pustily

12.06.2023 22:10 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila Karlovarský kraj, kde hovořila s místními ženami a také s dětmi na Gymnáziu v Ostrově. Šéfka TOP 09 uvedla, že šlo o příjemně strávené odpoledne. Někteří se ale podivovali nad tím, že Pekarová Adamová raději není v práci ve Sněmovně.

Pekarová měla „příjemné odpoledne“ ve Varech. Ale už se do ní pustily
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová v Karlovarském kraji

Pekarová Adamová se minulý týden vydala do Karlovarského kraje, kde se mimo jiné setkala s místními ženami. „V Karlových Varech jsem se setkala s ženami, které jsou z celého Karlovarska, a ať už se věnují podnikání nebo něčemu jinému, jedno je spojuje. Jsou aktivní, zajímají se o věci veřejné, o dění kolem sebe,“ uvedla Pekarová Adamová.

Řešilo se prý mimo jiné téma školství, problémy podnikatelů v kraji nebo třeba úbytku pracovních sil. „Bylo to příjemně strávené odpoledne,“ dodala šéfka TOP 09.

Předsedkyně Sněmovny se také na Gymnáziu v Ostrově setkala s žáky, kteří mimo jiné vyvolali hlasování o manželství pro všechny. „Debaty se studenty o legislativním procesu mě moc naplňují. Dnešní ranní návštěva Gymnázia Ostrov se nesla v duchu schválení zákona manželství pro všechny, který tito mladí lidé vnímají zejména jako narovnání práv. Hlasovala jsem taky PRO. Zatím nanečisto, zanedlouho naostro,“ uvedla Pekarová Adamová na Twitteru.

Poslankyně hnutí ANO Jana Pastuchová ji ale zkritizovala, že rozmlouvá s dětmi a není ve Sněmovně na projednávání důchodové reformy. Pekarová Adamová ale na schůzi dorazila a kvůli častým absencím uštědřila rýpanec Andreji Babišovi.  

„Svolala jste mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny, kde se řeší vaše snaha ožebračit seniory. A vy místo toho, abyste zde seděla, jezdíte po republice. Kdykoliv se omluví Andrej Babiš, můžete se pominout. Alespoň všichni vidí, jaký jste pokrytec,“ vypálila Pastuchová.

Stejně tak se prý o absenci šéfky Sněmovny zajímala Alena Schillerová nebo Jana Mračková Vildumetzová. „Paní Schillerová a Vildumetzová mě prý v PS hledaly. Řídím nyní schůzi a Andreje Babiše nevidím jako obvykle, ale stejně tak nejsou přítomny ani poslankyně. Zatím je tedy jejich skóre: 2 tweety, 0 návrhů řešení důchodové reformy,“ uvedla ze Sněmovny Pekarová Adamová.

Kromě kritických hlasů ohledně absencí ve Sněmovně zazněla i kritika směrem k ovlivňování dětí a politické kampani ve školách. To ale Pekarová Adamová odmítá s tím, že vedoucí státní představitelé jezdili do škol vždycky a gymnaziální děti nejsou manipulovatelné a mají svůj svébytný názor.

„Mě nepřekvapuje, když hnutí ANO kritizuje mou debatu ve škole, ačkoli Andrej Babiš to dělá roky. Hanebné je, když z mladých bystrých lidí dělají někoho manipulovatelného a neschopného kritiky. Nejde o poslanecký klub ANO. Studenti mají silné názory a já jim budu vždy naslouchat,“ prohlásila šéfka TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …