Pekarová opět v čele TOP 09. Chce, aby si lidé uvědomovali vládní úspěchy

11.11.2023 14:13

V čele TOP 09 bude i nadále předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, jež funkci šéfky TOP 09 obhájila na dnešním sněmu strany ve volbě bez jakéhokoli protikandidáta. Uvedla, že za důležité nyní považuje soustředit se na sněmovní volby v roce 2025, v níž dle ní lidé nebudou mít na výběr. „Máme pouze populistickou a extrémistickou opozici,“ míní. Chce také, aby lidé viděli výsledky práce kabinetu. „Vláda úspěšná je, má čím se pochlubit,“ hodnotí.

Pekarová opět v čele TOP 09. Chce, aby si lidé uvědomovali vládní úspěchy
Foto: Screen: TOP09
Popisek: Markéta Pekarová Adamová na volebním sněmu TOP 09.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí
Markéta Pekarová Adamová ve volbě bez jakéhokoli protikandidáta získala 142 hlasů svých spolustraníků z celkových 177 a bude tak i nadále v čele TOP 09, jejíž předsedkyní se stala roku 2019, kdy porazila senátora Tomáše Czernina.

Novinářům po zvolení Pekarová Adamová podle ČTK řekla, že to pro ni znamená především hodně práce. „Jsou před námi několikery volby, budeme se snažit, abychom oslovili co největší počet voličů,“ uvedla.

Je dle ní potřeba, aby lidé viděli výsledky práce kabinetu. „Jsou často zakryty pozorností něčemu jinému. Vláda úspěšná je, má čím se pochlubit. Navzdory tomu, jakým krizím čelíme, děláme to, co je správné,“ hodnotí.

„Po dlouhých letech vlády populistů naprosto odosobněných od jakýchkoliv hodnot či morálky, prožíváme obzvláště složitou dobu. Víme, že kroky, které děláme, nejsou obecně přijímány s nadšením. Všichni bychom chtěli vládnout v době ekonomického růstu a dělat populární kroky. Opět však vládneme v letech, kdy tomu tak bohužel není. Možná je to náš úděl. Možná je pro nás opravdu charakteristické ekonomickou zodpovědnost a racionalitu prokazovat v těch nejtěžších časech. A možná je to tak správně, protože v časech jednoduchých to dokáže kdekdo. I když ani to není samozřejmost, jak jsme se v minulých letech mohli přesvědčit,“ podotkla také.

Dle Pekarové teď její stranu „nečeká nic jiného než dřina a pot“. „Znovu začíná soutěž o charakter naší země. O to, jaká vláda zde bude po roce 2025. Máme pouze populistickou a extrémistickou opozici. A ta nemá žádné zábrany. Naším SPOLEČNÝM úkolem bude nepustit je k moci,“ uveřejnila.

Koaliční političce již k obhájení vedoucí pozice v TOP 09 gratuloval i premiér a Petr Fiala. „Gratuluji Markétě Pekarové Adamové k opětovnému zvolení předsedkyní TOP 09. Markéta je výbornou předsedkyní sněmovny a i díky ní mohla vzniknout úspěšná koalice Spolu. Za tři roky spolupráce jsme prokázali, že koalice SPOLU má silný a stabilní základ, a já se na pokračování naší spolupráce těším. Věřím, že bude stejně úspěšná jako dosud,“ potěšilo znovuzvolení Pekarové šéfa ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

strana, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemacycek , 11.11.2023 14:32:13
která se musí spojit né s jednou, ale s několika dalšími pidistranami, aby mohli dovést republiku do zmaru, je bídná strana, a taky ubohá !!!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…